Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz?

Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami karşısında Atatürk Parkı içine cep otoparkı yapılmasına tepki gösterdi.

Gündem Haberi - 8 Temmuz 2020 Çarşamba - 17:58
Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami karşısında Atatürk Parkı içine cep otoparkı yapılmasına tepki gösterdi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami karşısında Atatürk Parkı içine cep otoparkı yapılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, yaptım oldu mantığıyla hareket edilmesi doğru bulmadıklarının altını çizerek, “Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz? Yeşil alanı nasıl olurda sizin olurunuzla otoparka çevirirsiniz. Kent ve diğer kurumlara örnek olmanız gerekirken siz kalkıp yeşil alanları cep otoparkı yapıyorsunuz” dedi. Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin'in otoparka da ihtiyacı var. Araç koyacak yer yok. Bırakın ağaç kesmeyi bin 350 metrekarelik alan tek bir ağaç dalı dahi kesmedik. Otopark mafyası değiliz” şeklinde yanıt verdi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantı Döneminin 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 2019 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilirken, yeni encümen üyeleri de seçildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gündeme demokratik katılımın sağlanması açısından, komisyonlarda mecliste grubu olmayan siyasi partilerin de yer alması konusunu önerdi. CHP’li Seçer’in bu önerisine HDP ve CHP’li üyeler destek verirken Cumhur ittifakı meclis üyeleri ise karşı çıktı. Öneri Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi. Bu maddenin ardından 5 kişiden oluşan belediye encümen seçimi yapıldı. Oylama sonucunda Cumhur İttifakı’nın adayları Mahmut Tat, Erhan Contar, Osman Yasin, Mehmet Yıldız ve Fahrettin Kılınç yeni dönem encümenleri olarak belirlendi.  Mecliste en sert tartışmalardan biri de Mersin Oteli-Ulu Camii karşısı Atatürk Parkı içerisine cep otoparkı yapılması konusu oldu. Uygulamaya tepki gösteren MHP Meclis Üyesi Mahmut Tat, “Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz? Yeşil alanı nasıl olurda sizin olurunuzla otoparka çevirirsiniz. Kent ve diğer kurumlara örnek olmanız gerekirken siz kalkıp yeşil alanları cep otoparkı yapıyorsunuz. Uygun bir uygulama değil” dedi.

“OTOPARK MAFYASI DEĞİLİZ”

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, söz konusu cep otoparkının Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde kaldığına dikkat çekerek, kendilerinden sözlü ya da yazılı hiçbir görüş alınmadığından yakındı. AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da, “Yapılmış şeyin nesi için izin alıyorsunuz? Meclise gelip önce izin alınıp sonra yapılması gerekirken, meclise sormadan faaliyete geçirip sonra meclisten izin istiyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil” dedi. CHP'li Meclis Üyesi Zekeriya Özgür ise, “Otopark ihtiyacı varsa geçici olarak parklar otopark yapılabilir. Kentsel dönüşüm yapılıncaya kadar tüm Atatürk parkını otopark yapabiliriz” dedi. Eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Mersin'in otoparka da ihtiyacı var. Araç koyacak yer yok. Hem vatandaş hem de esnaf mağdur. Biz de esnaf ve vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla geçici bir çözüm bulmak amacıyla bu uygulamayı hayata geçirdik. Kaldı ki bırakın ağaç kesmeyi bin 350 metrekarelik alan tek bir ağaç dalı dahi kesmedik. Otopark mafyası değiliz. İlçe belediyelerinden görüş isteme işine gelince de ona ihtiyaç duymadık. Eğer görüş almamızı gerektiren bir durum olursa zaten ilgili ilçe belediyesinin görüşünü alırız” diye konuştu. 

 
Anahtar Kelimeler:Cumhur, İttifakı, Mersin, Büyükşehir, Belediyesi’nin, Ulu, Cami, karşısında, Ata,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Şehit oğluna sürpriz doğum günü kutlaması
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,90ms