Bugün - 18 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

TOROSLAR'IN MECLİSİNDE CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN 'GÜNDEM DIŞI' GERGİNLİK

Bütçe görüşmelerinin oy birliğiyle kabul edildiği Toroslar Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı ikinci oturumunda CHP'li meclis üyeleri, gündem dışı konuşmalarıyla gerginlik yarattı.

Siyaset Haberi - 21 Ekim 2020 Çarşamba - 13:34
Bütçe görüşmelerinin oy birliğiyle kabul edildiği Toroslar Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı ikinci oturumunda CHP'li meclis üyeleri, gündem dışı konuşmalarıyla gerginlik yarattı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Bütçe görüşmelerinin oy birliğiyle kabul edildiği Toroslar Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı ikinci oturumunda CHP'li meclis üyeleri, gündem dışı konuşmalarıyla gerginlik yarattı.
Bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li meclis üyesi Mahmut Tanış, ilçedeki bazı parklarla ilgili eksiklikleri dile getirerek, Güneydoğu Anadolu'daki Kürtlerin büyük alimlerinin isimlerinin parklara verilmesiyle ilgili verdikleri önergenin halen meclise getirilmediğinden yakındı. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi de olan Tanış; "300 milyonluk sorumluluğu biz bir kalemde üzerimize alıyoruz. Bu bütçe, öksüzün, yetimin vergilerinden oluşan bir bütçedir. Biz Kürt halkının oturduğu yerde büyük alimlerin adı olsun diye önerge verdik halen o önerge meclise gelmedi. Bazı parklarda eksiklikler var. Onların yapılmasını istiyoruz" dedi.

“İLGİNÇ BİR ŞEKİLDE BİR YERDEN TALİMAT ALMIŞ GİBİ İKİ MECLİSTİR GERGİNLİK YARATMA DURUMU VAR. BU BAŞARILI OLMAYACAK”
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar'a en güzel hizmeti sunmak adına ortak akılla çalışmaya önem verdiklerini dile getirerek; "Meclis üyelerimizin bizimle irtibata geçmesini önemsiyor ve benimsiyoruz. Bugüne kadar meclis üyelerimizin ilettiği konuyla ilgili pas geçmemişizdir. Elimizden geleni yapmışızdır. Eksiğimiz varsa tamamlarız. İlginç bir şekilde bir yerden talimat almış gibi iki meclistir gerginlik yaratma durumu var. Bu başarılı olmayacak. Biz, Toroslar için hep beraber çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

“TOROSLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞALIM”
Meclisin yapısından, kararların oy birliğiyle alınmasından son derece mutlu olduklarını da kaydeden Başkan Yılmaz, meclis üyesi Tanış'ın belirttiği parklarla ilgili gerekli talimatı toplantı esnasında verdiklerinin bilgisini vererek; "Süreçlerimizi iyileştirmek ve verimliliğimizi arttırmak noktasında bir buçuk yıldır ciddi bir mücadele veriyoruz ve ciddi bir yol aldık. Hizmetlerle ilgili talimatı veriyorum ve kontrol mekanizmasıyla kontrol ettiriyorum. Yapılan her türlü eleştiriye, sahadan verilen her türlü bilgiye teşekkür ediyorum. Bu bilgiler bizi daha iyi hizmet vermek noktasında ileriye taşıyor. Ama komisyonda herhangi bir şey yapmadan oy birliğiyle oy vereceksiniz, sonra geleceksiniz yetim hakkından bahsedeceksiniz. Bu konu başka bir yere geliyor. Biz herkesi dinleyip o yönde ilerlemeye inanıyoruz. Her meclis üyemizin bana ulaştırdığı konular için teşekkür ediyorum. Ama Toroslarımız için hep beraber çalışalım" ifadelerini kullandı.

CHP'li Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal ise Başkan Yılmaz'ın 'Bir yerden talimat almış gibi gerginlik yaratıyorsunuz" sözüne karşılık vererek; Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Yılmaz'ın oturum başkanından söz istemesi esnasında yaşanan gerginliğe dikkat çekti. Meclis Üyesi Önal; "Biz, sizin gibi ayağa kalkıp oturum başkanına el kol hareketi yapmıyoruz" dedi.

"HER MECLİS ÜYEMİZİN SÖZ ALMASINA FIRSAT VERİYORUM"

Başkan Yılmaz ise konunun Büyükşehir Belediye Meclisiyle ilişkilendirilmesinin anlamsız olduğuna dikkat çekerek; "Konuyu Büyükşehir Meclisiyle ilişkilendiriyorsunuz. Büyükşehir Meclisinde bir gerginlik olabilir. Oradaki tavrım, bana söz verilmemesiyle ilgiliydi. Bu mecliste neye dikkat ediyorum. Herkesin istediği kadar istediği konuda, katılsam da katılmasam da söz almasına fırsat veriyorum. Bu meclisi olgunlaştıran, güçlü kılan, birlik ve beraberliği sağlayan şey bu.

“BU MECLİSİN HUZUR İÇERİSİNDE, BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMASINI BİRİLERİ İSTEMİYOR”

Büyükşehir Meclisi'ndeki tartışmamızın da özü buydu. Bu meclisin huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını birileri istemiyor demek dedim. Söylediğim bu. Bu kente, Toroslar'a ve Mersin'e hizmet etmek için seçilen insanlarız. Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki her şeye katılıyor muyum? Katılmıyorum. Her şey hoşuma gidiyor mu? Gitmiyor. Ama sakinliğimi muhafaza etmeye çalışıyorum. Sakinliğimizi korursak, iletişim kanallarımız açık olursa bunların hepsi hallolur. Ben de bundan memnuniyet duyarım" şeklinde konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:Bütçe, görüşmelerinin, oy, birliğiyle, kabul, edildiği, Toroslar, Belediye, Mecl,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,80ms