Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kaosa neden olacak!

Covid-19 pandemisi nedeniyle talebin arttığı ve bulunamayan grip aşısı ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası, bu aşılar için Aile Sağlığı Merkezlerine gelen ve belki de aşı olamayacak vatandaşların sağlık çalışanları ile karşı karşıya geleceğini ve ortaya çıkacak kaosla, sağlıkta şiddete yol açacağı uyarısında bulundu.

Sağlık Haberi - 22 Ekim 2020 Perşembe - 15:37
Covid-19 pandemisi nedeniyle talebin arttığı ve bulunamayan grip aşısı ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası, bu aşılar için Aile Sağlığı Merkezlerine gelen ve belki de aşı olamayacak vatandaşların sağlık çalışanları ile karşı karşıya geleceğini ve ortaya çıkacak kaosla, sağlıkta şiddete yol açacağı uyarısında bulundu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Covid-19 pandemisi nedeniyle talebin arttığı ve bulunamayan grip aşısı ile ilgili Mersin Tabip Odası açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği aylar önce, sonbahar ile birlikte kapalı ortamlara geçişin her yıl olduğu gibi  grip ve grip benzeri hastalıklarda salgınlara yola açacağını, bu sene COVİD-19 pandemisi nedeniyle konunun daha riskli bir hal alabileceğini açıklamıştı. Bilim insanları da grip ve COVİD-19 hastalığının birlikte geçirilmesinin dramatik sonuçlara yol açabileceğini öngörmekteler. Grip aşısı, gripten korunmada belli bir koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı Bilim Kurulu üyeleri tarafından oldukça geniş bir kesime önerilmektedir. Dış ülkelerden sipariş edilen bu aşının yeterince stoklanması konusunda uyarılar da daha önce TTB tarafından yapılmıştı. Herhangi bir resmi açıklama yapılmamasına karşın duyumlarımıza göre 1.3 milyon aşı siparişi yapılmıştır. Bu  dozda aşının,  65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısının 8 milyon, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sayısının da 20 milyon civarında olduğu göz önüne alındığında yeterli olmayacağı kesindir. Enfeksiyon bulaşı açısından yüksek riskli meslek grubu olan sağlık çalışanlarının sayısı bile 1 milyondan fazladır. Altmış beş yaş üstü veya kronik hastalığı olan, obez olan, fabrika kışla bakımevi gibi toplu yaşam alanlarında bulunan milyonlarca vatandaşımız göz önüne alındığında çok daha fazla sayıda aşıya gereksinim olduğu bir gerçektir” denildi.

SAĞLIKTA ŞİDDETE YOL AÇACAK

Bu aşılar için Aile Sağlığı Merkezlerine gelen ve belki de aşı olamayacak vatandaşların sağlık çalışanları ile karşı karşıya geleceğini ve ortaya çıkacak kaosla, sağlıkta şiddete yol açacağı uyarısında bulunan Mersin Tabip Odası, “Sağlık bakanlığı ivedilikle bir açıklama yapmalı, temin edilen aşı miktarı kamuoyu ile paylaşılmalıdır.  Avrupa Birliği ülkelerinin 200 milyon doz,  67 milyon nüfuslu İngiltere'nin 30 milyon doz, İran'ın ise 7.5 milyon doz aşı  temin ettiği haberleri medyada yer almıştır. Buna karşın ülkemizin 1.3 milyon doz aşı temininin gerekçeleri,  temin edilen aşının kimlere yapılacağı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Grip  aşısının hangi risk gruplarına, nasıl ve nerede dağıtılacağı şeffaf bir biçimde tüm ana akım medya ve sosyal medya olanakları kullanılarak topluma anlatılmalı, yaşanabilecek krizde sağlık çalışanlarının sorumlu ve yetkili olmadığı vurgulanmalıdır. Sağlıkta Dönüşüm Programı başlamadan önce aşı üreten bir ülke iken bugün nüfusunun ancak 80'de birine dışarıdan aşı temin edilebiliyor olmasının doğuracağı sonuçları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Anahtar Kelimeler:Covid19, pandemisi, nedeniyle, talebin, arttığı, bulunamayan, grip, aşısı, bir, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,01ms