Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kameralar polisin gözü kulağı oldu

Mersin Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne bağlı bin 760 sabit (KGYS), 4 termal ve 41 sabit ile 3 mobil PTS kameralarıyla suç işleyenlere göz açtırılmıyor. 2020 yılında kameralar sayesinde 2 bin 500 olayın çözülmesi sağlanırken, PTS ile de 760 araç yakalandı. Aynı dönemde 240 bine yakın ihbar alan Mersin Emniyeti, olayların yüzde 80'nine 1 ile 6 dakika arasında müdahale etti. İhbarların 23 bine yakını ise asılsız çıktı.

Asayiş Haberi - 21 Ocak 2021 Perşembe - 18:10
Mersin Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne bağlı bin 760 sabit (KGYS), 4 termal ve 41 sabit ile 3 mobil PTS kameralarıyla suç işleyenlere göz açtırılmıyor. 2020 yılında kameralar sayesinde 2 bin 500 olayın çözülmesi sağlanırken, PTS ile de 760 araç yakalandı. Aynı dönemde 240 bine yakın ihbar alan Mersin Emniyeti, olayların yüzde 80'nine 1 ile 6 dakika arasında müdahale etti. İhbarların 23 bine yakını ise asılsız çıktı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin'de özellikle son 5 yılda kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile suç işleyenlere göz açtırılmıyor. Sadece suç olduğunda değil öncesinde de birçok olay daha olmadan önlenirken, 2020 yılında da başarılı çalışmalara imza atıldı. Kentte kurulu bin 760 sabit KGYS, 4 termal ve 41 sabit ile 3 mobil PTS kameralarıyla tespit edilen suçlular yakalanmaktan kurtulamıyor. Suçluların korkulu rüyası haline gelen kameralarla kentin geneli 7 gün 24 saat izlenirken, ani gelişen olaylara da anında müdahale ediliyor.

"7 GÜN 24 SAAT BOYUNCA GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALMAKTAYIZ"

Yaptıkları çalışmaları anlatan Muhabere Elektronik Şube Müdür Vekili Komiser Bekir Cihat Sarıcan, şubelerinin 2005 yılında kurulduğunu söyledi. Şehirdeki tüm ihbarların kendilerine geldiğini belirten Sarıcan, “Kısmımıza ilişkin ihbarlar çağrı alıcılarımız tarafından değerlendirildikten sonra, konusunda görevli kanalcı arkadaşlarımıza konu aktarımı sağlanmakta ve sahadaki ekiplerle bu şekilde koordinasyon gerçekleşmektedir. Sahadaki ekiplerimize şüpheli şahısların veya müdahale edilebilecek olayların önemine göre bilgiler aktarılmakta, buna göre merkezimizden 7-24 kontrol sağlanmaktadır. Şu anda Mersin genelinde kamera sistemlerimiz mevcuttur. Toplamda 540 noktada bin 760 tane sabit ve hareketli kamerayla 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak şehrimizde gerekli güvenlik tedbirlerini almaktayız. Tabi bu konuda günden güne gelişiyoruz. 2015 yılında Mersin’de 202 noktada 754 kameramız varken, bugün neredeyse yüzde 130’a yakın artışla çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi. Bugüne kadar meydana gelen olaylara ilişkin adli makamlara birçok görüntü desteği verdiklerini kaydeden Sarıcan, “2020 yılında 2 bin 500 olaya ait görüntüler adli makamlarla paylaşılarak, gerekli işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Sayımız gün geçtikçe artmaktadır. Konusunda uzman personelimiz ihbar mekanizmasına bağlı kalmaksızın şehrimizin kritik ve insan yoğunluğunun olduğu bölgelerde önleyici izleme faaliyetleri de yaparak suç ve olguları belirlemektedir. Bunların yanında plaka tanıma sistemiyle de geçtiğimiz yıl içerisinde 760 aracın yakalaması yapılarak, gerekli işlemler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

"'GÜVENLİK OKUL' PROJEMİZLE ÇOCUKLAR DAHA GÜVENLİ"

Kameralarla Mersin’in yüzde yüze yakın noktalarına hakim olduklarının altını çizen Sarıcan, “Herhangi bir olay anında bir kameraya bağlı kalmaksızın, olayın devamı ve öncesini görebilecek birçok kameradan da gerek adli gerekse de önleyici işlem yapmamız mümkün. Yine 'Güvenli okul' projemiz de devam ediyor. Çocuklarımızın güvenliğinin üst düzeyde olması için şu an Mersin’de 12 okulumuzu 24 saat izleyerek, herhangi bir olumsuzluk olması durumunda anlık müdahale ediyoruz. Aynı zamanda ilimiz genelindeki şehir içi toplu taşıma araçlarının da tamamının kamera sistemi entegrasyonları tamamlanmış olup, 7 gün 24 saat gerekli önleyici izlemelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bazen kameralar çalışmıyor dense de Mersin’de çalışmayan hiçbir kameramız yok” diye konuştu.

"GEÇEN YIL 240 BİNE YAKIN İHBAR ALDIK"

2020 yılında yaklaşık 240 bin ihbar aldıklarını vurgulayan Sarıcan, “Bunlardan 23 bine yakınının asılsız olduğunu tespit ettik. Biz buradan öncelikli olarak yardım isteyen vatandaşımızın yardımına koşmakla mükellefiz. İnsanlarımız burayı gereksiz işgal etmezlerse, bizde gerçekten yardım isteyen birisine çok daha hızlı ve etkin şekilde ulaşabiliriz. Vatandaşlarımıza duyarlı olmaları çağrısında bulunuyorum. Lütfen 112 hatlarımızı gereksiz yere meşgul edip, sahada gerçekten yardım isteyen birisine yardım gecikmesine sebep olmayalım. Diğer konularla ilgili de ekiplerimizin gerekli yönlendirmesini sağlamış bulunmaktayız. Ekiplerimizin olaylara gitme hızlarıyla ilgili düzenli olarak istatistik tutuyoruz. Genel olarak bakıldığında yüzde 40 olaylara varış süreleri 3 dakikanın altında, yine yüzde 40’lık dilimine 3 ile 6 dakika arasında intikal edildiğini görmekteyiz. Genel bağlamda olayların yüzde 80’nine 1 ile 6 dakika arasında müdahale sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

KADES VE HAYDİ'DEN GELEN İHBARLARA ANINDA MÜDAHALE

KADES ve HAYDİ uygulamalarının ihbarlarının da kendilerine düştüğünün altını çizen Sarıcan, “Kadın Destek Uygulamasından (KADES) 2020 yılında 280 ihbar aldık. Tabi ihbarlarımızın içeriğine de baktığımızda, yüzde 75’ine ekiplerimizin 3 dakikanın altında müdahale ettiğini görüyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyle ilgili çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. O yüzden KADES’den gelen çağrılara öncelik vererek, ekiplerimizi hızlıca ihbar yapılan bölgelere gönderiyoruz. Tabi hayvanlar içinde Hayvan Durum İzleme Uygulaması (HAYDİ) var. Oradan da vatandaşlarımız hayvanlara yönelik yapılan işkence, kötü muamele gibi şikayetlerini hem görüntülü hem de ihbar şeklinde bildirebiliyor” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLİRLER"

KGS sorumlusu polis memuru Kenan Kuş ise hem önleyici hem olay anını hem de olaydan sonraki görüntüleri takip ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Bir olay gerçekleştiğinde Mersin’deki tüm KGS geçiş noktaları incelenip, kişilere ulaşabiliyoruz. Biz sadece adli makamlara görüntü vermenin yanı sıra kendi içimizde de operasyonel görev yapan birimlerimizle de görüntüleri paylaşarak, olayların çözülmesine katkıda bulunuyoruz. Şehrimiz sürekli bir büyüme ve gelişme içindedir. Bizde aynı şekilde büyüyoruz ve gelişiyoruz. Kentte yeni açılan bir bulvar, yeni açılan bir kavşak olduğunda hemen projesini hazırlayıp, oraya bir KGS noktası kurup, o bölgedeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Şunu söyleyebiliriz. Mersin Emniyeti olarak kentteki tüm PTS sistemiyle araçların tamamı kontrolümüz altında. Vatandaşlarımız rahat olsun. Sabit PTS sistemlerinin yanında 3 adet mobil araçlarımızla 24 saat boyunca araçları kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımız kendilerini güvende hissedebilirler. Artık suçlular kaçamıyor. Biz çalışıyoruz, işimizin başındayız. Yapacağımız her projelerle de Mersin halkının güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz." Öte yandan, 2 şüphelinin kameralar sayesinde tespit edilerek yakalanma anları kameralara yansıdı. Gelen ihbar üzerine hemen harekete geçen ekipler, kameralarla şüpheli şahsı belirledi. Önce yürüyen, ardından koşarak arabaya binen şüpheliyi ekiplere bildiren Muhabere Merkezi polisleri, kameralarla takip ettiklerin şüphelilerin bulunduğu otomobilinin durdurulmasını sağladı.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Emniyet, Müdürlüğü, Muhabere, Elektronik, Şube, Müdürlüğüne, bağlı, bin, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Asayiş Haberleri
Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis!
Mersin'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama
Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı

Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı
Kaçan müteahhitler için polis ve jandarma teyakkuzda
Mobilya üretim atölyesinde yangın
Hırsızın rahatlığı ‘PES’ dedirtti
Uyuşturucu tırına nefes kesen operasyon
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,99ms