Bugün - 28 Mart 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin’in iyilik melekleri

Sosyal medya üzerinden kurdukları Mersin Sosyal Yardımlaşma Gönüllüleri, Gülnar’a Gönül Verenler Topluluğu ve Sokak Hayvanlarımızı Koruma ve Besleme Etkinliği sayfalarıyla bir araya gelen hayırseverler Mersin’de yaptıkları hizmetlerle gönüllere taht kurdu.

Gündem Haberi - 10 Mayıs 2021 Pazartesi - 19:32
Sosyal medya üzerinden kurdukları Mersin Sosyal Yardımlaşma Gönüllüleri, Gülnar’a Gönül Verenler Topluluğu ve Sokak Hayvanlarımızı Koruma ve Besleme Etkinliği sayfalarıyla bir araya gelen hayırseverler Mersin’de yaptıkları hizmetlerle gönüllere taht kurdu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Çoğunluğu sağlık çalışanlarının oluşturduğu ve hiçbir kurumdan destek almadan ve tamamen kendi imkanlarıyla sokak hayvanları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi her kesimin yardımına koşan ‘İyilik Melekleri’nin amacı ise; dil, din, ırk ayırt etmeden Mersin’de yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak.

Mersin’de 2003 yılında kurdukları topluluklarla yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşan ve kuruculuğunu Aslı Kuzu Aktoprak’ın yaptığı sosyal yardımlaşma grupları, her kesimin ihtiyacına koşarak gönüllere dokunuyor.

“İYİLİK, İNSANLIK SANATIDIR ASLINDA”

Yaptıkları sosyal farkındalık projelerini tamamen gönüllülerden oluşturan ve kendilerini iyiliğe adadıklarını belirten Aslı Kuzu Aktoprak, “Oluşturduğumuz topluluk gruplarımızda, iyilik yapma ve yaşamın derin anlamı sloganıyla yola çıktık. Gönüllülerden oluşan gruplarımız kendini iyiliğe adamış iyilik meleklerinden oluşmaktadır. Tek gayemiz, dil, din, ırk ayırt etmeden kimin ne derdi varsa kendi imkanlarımız çerçevesinde hiçbir kuruluştan destek almadan ihtiyaç sahiplerinin kalbine dokunmak. Gücümüz yettiğince insanlara yardım etmek, sokakta yaşayan can dostlarımıza ve doğaya sahip çıkmaktır. İyilik, insanlık sanatıdır aslında sloganıyla hareket ediyoruz” dedi.

“BU İŞ GÖNÜL İŞİDİR”

Yaptıkları işin hiçbir beklentileri olmadan tamamen gönül işi olduğunun altını çizen Aslı Kuzu Aktoprak, “Maddi manevi bir beklentimiz olmadan, ekimizle birlikte gece gündüz insanlığa, doğaya ve sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz. Karşılığında bir şey beklemiyoruz. Ekimizde herkesin sorumlu olduğu bir işi var. Mesai saatleri dışında tamamen gönüllülerden oluşan ekibimiz yeri geliyor günlerce uykusundan fedakarlık ediyor, yeri geliyor kendi bütçesinden kısıp belirlediğimiz kişilere daha fazla yardım etmenin tatlı telaşını yaşıyor. Sevdiğiniz insanlara, ailenize zaman ayıramadığınız zamanlar oluyor. Fakat yaptığımız iş gönül işi olduğu için ve insanların yüzünde tebessüm oluştuğunu görünce geriye ne yorgunluk, ne stres kalıyor. İnsanların ihtiyaçları karşılandığı zaman veya sokakta yaşayan can dostlarımızla ilgilendiğimiz zaman içimiz huzurla doluyor. Yatağa girdiğimiz zaman huzurla uyuyabiliyoruz” dedi.

“İYİ NİYETİMİZDEN FAYDALANMAK İSTEYEN ART NİYETLİ KİŞİLER DE OLABİLİYOR”

Hayata geçirecekleri projelerin taslak veya uygulama aşamasında zorluklarla da karşılaştıklarını vurgulayan Aktoprak, “Yaptığımız veya yapacağımız çoğu projemizde maalesef art niyetli kişilerle karşılaşabiliyoruz. İyi niyetimizi suistimal etmek isteyen, projemiz üzerinden reklamını yapmaya çalışan veya hak yemeye çalışanları Allah’a havale ederek yılmadan, yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Her talebe anında yetişemiyoruz, bizlerde çok istiyoruz her talebe anında cevap verelim fakat yasal dernek olmadığımız için zor oluyor. Çünkü biz hiçbir kurumdan destek almadan tamamen kendi bütçelerimizle hareket ediyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte dernek çatısı altında daha çok kişiye yardımcı olmak gibi hayallerimiz var” ifadelerini kullandı.

“DOĞAYI DA UNUTMUYORUZ”

İhtiyaç sahibi insanlar ve sokak hayvanlarının yanı sıra doğayla ilgili de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aktoprak, “Projelerimizde sadece hayır işleri ve sokak hayvanları yok. Altını çizerek belirtmek isterim ki tamamen gönüllülerden oluşan 5-6 arkadaş toplanıp sahillere gidiyoruz. Burada mıntıka temizlikleri yapıyoruz, çöpleri topluyoruz. Piknik alanlarına gidip oraları temizliyoruz. Bazen de evlerimizde yemekler yaparak ya da mama olarak sokak hayvanlarımız için yemek ve su dağıtımları yapıyoruz. Çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyerek hasta çocuklarımızın evlerine gidip doğum günü sürprizleri yapıyorduk. Fakat araya pandemi süreci girince çocuklarımıza sürpriz doğum günü partilerine ara vermek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

“GÜLNAR’IN TÜM KÖYLERİNE GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“Köylerimizdeki öksüz çocuklarımızı, yaşlı ve kimsesiz insanları tespit edip ihtiyaçlarını gidermeye de çalışıyoruz” diyen Aktoprak, “İlçemizde her yıl engelli kardeşlerimizle bir araya gelip toplu doğum günü ve çocuk şenlikleri yapıyorduk. Yine maalesef pandemi sürecinden dolayı bu projemize de ara vermek durumunda kaldık. Fakat ilçemizde tespit ettiğimiz yaşlı ve kimsesizlerin evlerine giderek onların derdini dinliyor, hasret kaldıkları sevgiyi vermeye çalışıp, ev işlerine yardımcı oluyoruz. Onların yanında gidip küçük sürprizler yaparak yüzlerinde tebessüm oluşturmaya, yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Yine köylerimizde ekolojik dengeye destek olmak için fidanlar dikerek doğaya katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZ ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYOR”

Hayata geçirdikleri projeleri gizlilik ilkesine uyarak sosyal medya gruplarında paylaştıklarını ve takipçiler tarafından olumlu yönde dönüş aldıklarını belirten kurucu Aslı Kuzu Aktoprak, “Çalışmalarımızı gören takipçilerimiz, bizleri tebrik ediyor ve her türlü kendileri de yardımcı olmak istediklerini belirtiyor. Bu durum bizlerin çok hoşuna gidiyor. Yüzlerdeki mutluluk, gözlerdeki neşe dolu bakış bizim en büyük mükafatımız oluyor. Kimisi kıyafetlerini veriyor, kimisi ev eşyalarını veriyor. Aldıklarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kimisi ise aracıyla nakliye konusunda destek olmak istediğini belirtiyor. Topladığımız ev eşyalarını özellikle evi yananlara vererek ya da şiddet gören kadınlarımıza ev kurarak destek olmaya çalışıyoruz. Bizlerden destek isteyen başka topluluklara veya başka derneklere de destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü amacımız sayfanın ismini ön plana çıkartmak değil, tek yürek olmak ve iyilik yapmaktır” dedi.

“KESİNLİKLE BAĞIŞ KABUL ETMİYORUZ”

Bazı takipçilerinin kendilerine bağış yapmak istediklerini ve hesap numarası istediğini de belirten Aktoprak, “Bağış olayına karşıyız. Kesinlikle bağış kabul etmiyoruz. Bu teklifle gelen takipçilerimize liste gönderip erzak almasını talep ediyoruz. Ve aldıkları erzakları da beraber götürüp teslim etmek şartıyla talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:Sosyal, medya, üzerinden, kurdukları, Mersin, Sosyal, Yardımlaşma, Gönüllüleri, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Gündem Haberleri
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Hekimler değişim istiyor.. Gürbüz Şen Tabip Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Mersin Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Gürbüz Şen: “Hekim odaklı bir anlayışla çalışacağız”
MMO Yönetiminde görev değişimi!
MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ali Ateş’ten 10 Kasım mesajı
Şehit oğluna sürpriz doğum günü kutlaması
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,95ms