Bugün - 5 Mayıs 2024 Pazar
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Raziye’nin katilinden şok sözler

Mersin'de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay'ı öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık sözlü olarak ifade vermeyeceğini söylerken, aileye 'başsağlığı dilemesi' pes dedirtti.

Asayiş Haberi - 31 Mayıs 2022 Salı - 15:45
Mersin'de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay'ı öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık sözlü olarak ifade vermeyeceğini söylerken, aileye 'başsağlığı dilemesi' pes dedirtti.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin'de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay'ı öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık sözlü olarak ifade vermeyeceğini söylerken, aileye 'başsağlığı dilemesi' pes dedirtti. Annenin sözleri ise mahkemeyi izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Adliye çıkışında gözyaşlarını tutamayan ve zaman zaman fenalık geçiren anne Fatma İsmet Oskay’ı yakınları ve avukatlar sakinleştirmeye çalıştı. İsyanını oturduğu yerden dile getiren acılı anne, “Benim yavrum yaşamadı. Ocağım söndü. Ağır müebbet istiyorum” dedi. 

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Barış Can U. SEGBİS ile katılırken, genç kızın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Duruşmada sözlü olarak savunma yapmayacağını söyleyen sanık Barış Can U., "Ben olaydan dolayı psikolojik sıkıntı yaşıyorum. Yazılı savunma yapacağım. Diyeceğim bir şey yok. Aileye başsağlığı diliyorum" dedi. Baba Murat Oskay ise 11 yıldır kızının sürekli tehdit aldığını vurgulayarak, "11 yıldır kızım hep içine kapanık bir şekilde yaşadı. Kızımı hep korkutarak, tehdit ederek sindirmeye çalıştı. Kızımı daha önce İzmir'e kaçırdı. Evimize silahla saldırdı. Bir dönem uzaklaştırma kararları alındı ama yine de kızımı rahat bırakmadı. En son kızımı öldürdü. En ağır cezayı almasını istiyorum" diye konuştu.

KIZIMI HİÇ RAHAT BIRAKMADI

Anne Fatma İsmet Oskay ise sanığın kızını hiçbir zaman rahat bırakmadığının altını çizerek, "Kızım yıllardır hep bu şahsın korkusuyla yaşadı. Sürekli kızımı tehdit etti. Biz bu caniden çok çektik. Benim yavrum zaten yaşarken öldü. Ben anne olarak öldüğü anda kızımın yanına gittiğimde 'kızım kurtuldun' dedim. Düşünün artık öyle bir noktaya gelmiştik, bir anne bunu nasıl söyler. Zaten kızım öldürüleceğini biliyordu. Ölmeden önce 17 gün önce mezarı ziyarete gittik. Orada 'anne yakında ben de buraya geleceğim' dedi. 17 gün sonra kızım öldürüldü. Ben kızıma 24 sene emek ettim. Saçının teline zarar gelmesin diye yıllarca uğraştım. Biri çıktı geldi ve işine giden kızımı evimizin önünde 11 kurşun sıkarak, katletti. Kızımın öldüğünü duyunca dünyam yıkıldı. Bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Taraf avukatları ile tanıkları da dinleyen mahkemeye heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 28 Haziran'a erteledi.

ÖNCE TECAVÜZ ETMİŞ SONRA DA TEHDİT ETMİŞ

Avukat Işıl Akan da, “Raziye adalet meslek yüksekokulu öğrencisiydi. Yıllar önce ‘Hocam tehdit ediliyorum’ diyerek yardım istedi. Ben yardımcı oldum vekilliğini aldım, Barışı da tanıyorum. Raziye’ye olan baskısını ben de hissediyordum. 2017’de Raziye’nin evine doğrudan, öldürme kastıyla silahlı saldırıda bulundu. Raziye’yi balkonda öldürmeye çalıştı ama nöbetçi mahkemede tutuklanmadı daha sonra tutuklandı. Bu defa ailesi de, Barış da bize geldi, şikayetten vazgeçilmesini istediler. Ailesi ‘bu çocuğun sorunlu olduğunu biliyoruz biz yurtdışına kaçıracağız’ dediler. Tahliye oldu ama gitmedi ve Raziye’nin peşini bırakmadı. Raziye’yi İstanbul’a gönderdik ama sonra Raziye’nin yerini tespit etti orada da buldu. Raziye’de ‘Benim bu adamdan kaçışım yok’ diyerek geri Mersin’e geldi ve nişanlandılar. Ancak daha sonra bana gelip, ‘Bana tecavüz etti, cinsel istismarda bulundu’ dedi. Bende şikayetçi olmasını söyledim. Ancak silahla tehdit edildiğini, korktuğunu, Barış’ın elinde videoları olduğunu söyledi. İkna ettim ve karakola giderek şikayetçi olduk. Ancak sürekli Raziye’nin karşısına çıkıyor, tehdit ediyordu. Bana da ulaşıp, ‘aramızı yap’ diyordu. Hukuk ile çok bir yere gelememiştik, ben de sürekli seven böyle yapmaz aklını başına al diyordum” dedi. Duruşmayı izleyen bakanlık temsilcileri, sanığın İndirimsiz cezalandırılmasını talep etti. Tekrar söz verilen sanık Barış Can Uçuk’un, “Aileye başsağlığı diliyorum” demesi salonda gerilim yarattı. Raziye’nin yakınları Uçuk’a tepki gösterince mahkeme heyeti uyarıda bulundu. Duruşma sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilerek, 28 Haziran 2022 tarihine ertelendi.

“OCAĞIM SÖNDÜ, AĞIR MÜEBBET İSTİYORUM”

Adliye çıkışında gözyaşlarını tutamayan ve zaman zaman fenalık geçiren anne Fatma İsmet Oskay’ı yakınları ve avukatlar sakinleştirmeye çalıştı. İsyanını oturduğu yerden dile getiren acılı anne, “Benim yavrum yaşamadı. Ocağım söndü. Ağır müebbet istiyorum çünkü benim evladım bir daha gelmeyecek. Birde utanmadan başsağlığı diliyor. Adalet istiyorum Allah rızası için o cani hücrelerde çürüsün. Ağır müebbet istiyorum. Adalet olsaydı benim çocuğum yaşayacaktı. O tutuklu yargılansa idi benim evladım yaşayacaktı. Anne babaların başka canı yanmasın. Böylelerine ağır müebbet verilsin” ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın yolunu kesen eski nişanlısı Barış Can U., çıkan tartışma sonrası Raziye’ye birçok kez ateş ederek ağır yaralamış, genç kız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan zanlı ise polisin operasyonuyla yakalanıp, gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 
Anahtar Kelimeler:Mersinde, sokak, ortasında, tabancayla, vurarak, 24, yaşındaki, Raziye, Oskayı, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Asayiş Haberleri
Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis!
Mersin'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama
Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı

Mersin’de yakalanan Yunus Kaya tutuklandı
Kaçan müteahhitler için polis ve jandarma teyakkuzda
Mobilya üretim atölyesinde yangın
Hırsızın rahatlığı ‘PES’ dedirtti
Uyuşturucu tırına nefes kesen operasyon
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,90ms