Bugün - 28 Nisan 2024 Pazar
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

En büyük sınavımız ilk 3 hafta!

Taraftarlardan ligin ilk 3 haftası için isteyen çizen Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. Teknik Direktörü Ersin Aka, “Geçtiğimiz sezon oynan futboldan memnun olmayan bir taraftar kitlemizin olduğunu biliyorum. Benim de hedefim tribünleri coşturan futbolu oynatmak. Hücum futbolu oynayan bir takım olacağız. Mersin İdman Yurdu camiasının ve taraftarının gönlü rahat olsun. Bu kente yakışan bir futbol oynatacağız. Camiamıza ve taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Bizim en büyük sınavımız ilk 3 hafta olacak. İyi bir takımız ve hazırız ama taraftarlarımızla da bütünleşmek istiyoruz. Ben ilk maçımızda o tribünleri dolu görmek isterim” dedi.

Spor Haberi - 25 Ağustos 2022 Perşembe - 12:30
Taraftarlardan ligin ilk 3 haftası için isteyen çizen Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. Teknik Direktörü Ersin Aka, “Geçtiğimiz sezon oynan futboldan memnun olmayan bir taraftar kitlemizin olduğunu biliyorum. Benim de hedefim tribünleri coşturan futbolu oynatmak. Hücum futbolu oynayan bir takım olacağız. Mersin İdman Yurdu camiasının ve taraftarının gönlü rahat olsun. Bu kente yakışan bir futbol oynatacağız. Camiamıza ve taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Bizim en büyük sınavımız ilk 3 hafta olacak. İyi bir takımız ve hazırız ama taraftarlarımızla da bütünleşmek istiyoruz. Ben ilk maçımızda o tribünleri dolu görmek isterim” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Bolu’da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren 3.Lig temsilcimiz Mersin İdman Yurdu A.Ş. Cuma günü kente dönüyor. 3 Eylül’de ligin ilk maçında Amasyaspor ile karşılaşacak kırmızı lacivertli temsilcimizde Teknik Direktör Ersin Aka, hem takımın son durumu hem de transfer süreciyle ilgili bilgiler verdi.

“ZORLU VE KEYİFLİ BİR KAMP SÜRECİ GEÇİRDİK”

Oyuncularının kamp performansından oldukça memnun olduğunun altını çizen Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. Teknik Direktörü Ersin Aka, “Şehrin ve camianın benden ve takımdan beklentisini çok iyi biliyorum. Hep bu tarz camialarda çalıştım. Mersin’de bulunmaktan son derece mutluyum ve en az taraftarlarımız kadar da heyecanlıyım. Ligin ilk maçı olan 3 Eylül gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. Yaklaşık 33 gündür kamptayız. Şuanda Bolu kampımız sürüyor ve Cuma günü kampı tamamlayıp Mersin’e döneceğiz. Çok yoğun bir kam dönemi geçirdik. Teknik Ekip olarak takıma geç katıldık. Daha önce anlaşılan bir teknik adam vardı ancak onunla yollar ayrıldıktan sonra biz takımın başına getirildik. Gelir gelmez hemen transfer ve yeni sezona hazırlık planlamalarımızı yaptık. Ekibimle beraber ciddi bir efor sarf ediyoruz. Çok zorlu ama bir o kadar keyifli bir süreçten geçiyoruz. Oyuncu grubumdan son derece memnunum. İstekli ve arzulu bir futbolcu kadrosuna sahibim” dedi.

“GEÇEN YIL 350 BİN ALAN OYUNCU BİZDEN 2.5 MİLYON İSTİYOR”

Transfer çalışmalarının sürdüğünü ve 1. Ligde şampiyonluk yaşamış bir futbolcuyla anlaştıklarını ifade eden Aka, “Ben takımın başına gelmeden zaten 4 tane oyuncu transfer edilmişti. Bizim de mevkisel eksiklerimiz vardı. Geçen yıl finalde penaltılarda bir üst lige çıkma şansını kaybetmiş bir takımımız var. O kadrodan 6 oyuncumuzla zaten yola devam ediyorduk. Şampiyon Esenler Erokspor’dan 3 oyuncu transfer ettik. Daha önce Fulham’da forma giymiş Chris David ile anlaştık. Geçtiğimiz sezon teknik ekibimle birlikte 40 tane futbolcuyu tarayıp transfer havuzuma eklemiştim. Genç, dinamik ve çok kaliteli isimlerden oluşan bir transfer listemiz vardı. Ancak bu sürecin bu kadar uzun sürmesinin sebebi ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden kaynaklı. Bunu özellikle Mersin İdman Yurdu camiasının bilmesini istiyorum. Geçen yıl 350 bin TL’ye oynamış futbolcuyu biz aradığımız da bizden 2.5, 3 milyon TL istiyor. 23 yılık futbol adamlığım kariyerimde ilk defa böyle bir transfer süreci yaşıyorum. Peki bu 2.5 milyonu vermek doğru mu acaba? Önce bunu tartışmak gerekiyor” diye konuştu.  

“BU KENTE YAKIŞAN BİR FUTBOL OYNAYACAĞIZ”

Mersin İdman Yurdu’nun çok doğru bir planlama ile 5 yılda amatör ligden buralara kadar geldiğine dikkat çeken Aka, “Çok ciddi bir finansal disiplinle başarılı olmuş bir kulüp Mersin İdman Yurdu… Burada Kulüp Başkanımız Metin Saltık’a teşekkür ediyorum. Takıma kaliteli oyuncular katmak için ciddi uğraşlar veriyor. Bütçemize göre çok iyi bir kadro kurduk. Ancak yine de en az 2-3 transfer daha yapmamız gerekiyor. Evet belki ekonomik durumlardan dolayı biraz geciktik, kadromuzda eksiklikler var ama hiçbir problem yok. Yönetimimizle birlikte bu açıdan ince eleyip sık dokuyoruz. Ben sistem takımı antrenörüyüm. Burada da aynısı yapacağız. Geçtiğimiz sezon oynan futboldan memnun olmayan bir taraftar kitlemizin olduğunu biliyorum. Benim de hedefim tribünleri coşturan futbolu oynatmak. Hücum futbolu oynayan bir takım olacağız. Mersin İdman Yurdu camiasının ve taraftarının gönlü rahat olsun. Bu kente yakışan bir futbol oynatacağız” şeklinde konuştu.

“AMASYA MAÇINDA TRİBÜNLER DOLMALI”

Mersin’de olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Doğru işler sadece parayla olmuyor. Bunun en güzel örneği Iğdırspor’dur. Geçtiğimiz sezon Iğdır 85 milyon TL para harcadı, Mersin İdman Yurdu ise yaklaşık 20 milyon TL para harcadı ama her iki takım da Play-Off finalinde penaltılarda şampiyonluğu kaçırdı. Yani her şey parayla da olmuyor ancak kalitenin de bir bedeli var. Doğru değerlendirmeler yapmak lazım. İşimiz kolay değil. En sert grupta yer alıyoruz. 9 tane takım ciddi paralar harcayıp kaliteli kadrolar kurdu. Bunların 3 tanesi direkt şampiyonluğu hedefleyen ama geçtiğimiz sezonlarda sürekli Play-Offlar oynayan 9 tane takım var grubumuzda. Bu takımların tamamı da bütçe olarak güçlü takımlar. Mesela ligin ilk maçında oynayacağımız Amasyaspor bizi çok zorlayacak bir takım. Bizi ciddi bir sınav bekliyor. Bu yüzden buradan camiamıza ve taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Bizim en büyük sınavımız ilk 3 hafta olacak. İyi bir takımız ve hazırız ama taraftarlarımızla da bütünleşmek istiyoruz. Ben ilk maçımızda o tribünleri dolu görmek isterim” ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler:Taraftarlardan, ligin, ilk, 3, haftası, için, isteyen, çizen, Yeni, Mersin, İdma,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Spor Haberleri
Kutlu’dan MHP lideri Bahçeli’ye ziyaret
ADANA 1954 FK’DA SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE ELEK GETİRİLDİ
Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı

Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı
Inter Academy, Karadeniz’e açıldı
Mehmet Yüce’den kınama: “Şampiyonluğumuza gölge düşürülmüştür!”
ŞEYTAN ŞİLE’YE PATLADI!
Şeytan kritik virajda!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,86ms