Bugün - 5 Mayıs 2024 Pazar
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

“Atomexpo 2022” başladı

Rusya’nın Soçi kentinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen uluslararası nükleer enerji fuarı “Atomexpo 2022″ başladı. Sirius Bilim ve Sanat Parkı’nda başlayan fuara, dünyada nükleer enerji alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerin temsilcileri ve uzmanları olmak üzere 75 farklı ülkeden 4 binin üzerinde ziyaretçinin katılım sağlaması bekleniyor. Nükleer enerjide yeni dönemin değerlendirileceği Atomexpo 2022’de sektördeki son teknolojik gelişmeler, finansman ve dijitalleşme konuları ele alınacak.

Dünya Haberi - 22 Kasım 2022 Salı - 11:51
Rusya’nın Soçi kentinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen uluslararası nükleer enerji fuarı “Atomexpo 2022″ başladı. Sirius Bilim ve Sanat Parkı’nda başlayan fuara, dünyada nükleer enerji alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerin temsilcileri ve uzmanları olmak üzere 75 farklı ülkeden 4 binin üzerinde ziyaretçinin katılım sağlaması bekleniyor. Nükleer enerjide yeni dönemin değerlendirileceği Atomexpo 2022’de sektördeki son teknolojik gelişmeler, finansman ve dijitalleşme konuları ele alınacak.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

“Küresel Enerji Dönüşümünü Desteklemek İçin ‘Yeşil Finansman’” konulu forum oturumuyla başlayan etkinlikte konuşan Nükleer Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı, yeşil enerjinin Türkiye’deki önemini vurgulayarak hızlı bir şekilde yeşil enerjiye dönüşümü Türkiye’de sağlayacaklarını belirtti.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA DÖNÜŞÜMÜ OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ”

Çok hızlı bir şekilde enerji geçişinin sağlanması gerektiğini belirten Bostancı konuşmasını şöyle sürdürdü:, “Eğer petrol ürünleri üretmezsek yeşil enerji uzun vadeli bir sorundur. Tüm yenilenebilir enerji kaynaklarını bir bütün olarak düşünüp yatırımlarımızı yapmamız gerekiyor. Şimdiden itibaren çözmeye başlamamız gerekiyor. Hem uzun hem kısa vadeli enerji stratejilerini hızlı bir şekilde belirlememiz gerekiyor. Küçük adımlarla küçük hedefler belirleyerek karbon salınımını azaltmak için yeşil enerji dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. Her yıl yüzde 5 oranında Türkiye’de karbon emisyon azalımı sağlıyoruz. 0 karbon salınımı hedefliyoruz. Doğalgaza bağımlıyız. Elektrik üretimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarını çoğaltmamız gerekiyor. Kısa vadede karbon ayak izi olan enerjileri bitirmemiz mümkün değil. Şuan hedefimiz yüzde 3 nükleer enerjiden sağlamak. Yüzde 15 rüzgar enerjisinden faydalanıyoruz. Bu rakamları arttırıp karbon emisyonunu azaltmak, yenilenebilir enerjiye dönmek için emin adımlarla ilerliyoruz. İklim konusu Türkiye’nin gündeminde elbette var. Türkiye çevre kirliliğini koruma, engelleme konusunu her fırsatta gündeme alıyor. Yeni nesiller için temiz bir toplum bırakmamız gerekiyor. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşümünü oldukça önemsiyoruz.”

Türkiye’nin 2053 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfırlamayı amaçladığını aktaran Bostancı, yüksek enerji ithalatı olan bir ülke olarak sektörün geliştirilmesi için neler yapılması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi.

Bostancı, karbon emisyonlarının azaltılması konusunda kısa vadede sonuç almanın çok zor olduğuna işaret ederek, “Bu konuda uzun vadede küçük adımlarla ilerleyerek diğer ülkelerle birlikte hareket edebiliriz.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarından yapılan üretime satış garantisi verdiğini anımsatan Bostancı, ülke genelinde depolama teknolojileri ve yeşil enerjide sürdürülebilirliğin artırılması çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Bostancı, Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimini artırmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Türkiye, elektriğinin yüzde 13’ünü rüzgar ve güneşten karşılıyor, hidroelektriği de kattığımızda ihtiyacın yüzde 36’sı yenilenebilir enerjiden temin ediliyor.” diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacağını vurgulayan Bostancı, “Böylece yılda 40 milyon ton, 60 yılda ise 2,4 milyar ton karbon salımı engellenecek.” dedi.

Yapılan ilk oturumun ardından 12. Atomexpo 2022 fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alpaslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı ve Rasatom Genel Müdürü Alexey Likhachev ile protokol üyeleri fuaye alanındaki stantları gezdi.

AKKUYU HATIRASI

Nüklerer enerjinin çeşitli similasyonlar ile anlatıldığı stantların yer aldığı fuaye alanında Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali AŞ tarafından kurulan stant katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Stantta Türk kültürüne Osmanlı padişahları döneminden gelen Türk Kahvesi Türk lokumu eşliğinde ziyaretçilere dağıtıldı. Öte yandan Akkuyu NGS’nin yapımının devam ettiği bölgedeki Yörük kültürünü anlatan şark köşesi ve narenciye fidanlarının bulunduğu stantta ise büyük beğeni toplarken çok sayıda ziyaretçi fotoğraf karesine konu oldu.

 
Anahtar Kelimeler:Rusya’nın, Soçi, kentinde, yıl, 12’ncisi, düzenlenen, uluslararası, nükleer, ene,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Dünya Haberleri
Savaştan kaçan Ukraynalılara Türkçe öğretiyor
Rosatom’un rüzgar enerjisi birimi Atomenergopromsbyt, KONE Rusya’ya I-REC sertifikalarını verdi

En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,04ms