Bugün - 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

İYİ Parti’de ‘Dutar-Kocamaz’ kavgası!

İYİ Parti Mersin’de İl Başkanı Mehmet Dutar ile Genel Kurul İdare Kurulu (GİK) Üyesi Burhanettin Kocamaz arasındaki kavga iyiden iyiye büyüyor. İlçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’de İl Kongresi için hazırlıklar başladı. Mevcut başkan Mehmet Dutar adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklarken kullandığı ‘Herkes nefsine hakim olmalı’ çıkışının Kocamaz’a göndermede bulunduğu iddia edilirken, İYİ Parti’deki siyasi çekişmelerle ilgili bir açıklama yapan Kocamaz ise, suhulet ve itidal çağrısında bulundu.

Siyaset Haberi - 19 Aralık 2022 Pazartesi - 13:10
İYİ Parti Mersin’de İl Başkanı Mehmet Dutar ile Genel Kurul İdare Kurulu (GİK) Üyesi Burhanettin Kocamaz arasındaki kavga iyiden iyiye büyüyor. İlçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’de İl Kongresi için hazırlıklar başladı. Mevcut başkan Mehmet Dutar adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklarken kullandığı ‘Herkes nefsine hakim olmalı’ çıkışının Kocamaz’a göndermede bulunduğu iddia edilirken, İYİ Parti’deki siyasi çekişmelerle ilgili bir açıklama yapan Kocamaz ise, suhulet ve itidal çağrısında bulundu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

İYİ Parti Mersin’de İl Başkanı Mehmet Dutar ile Genel Kurul İdare Kurulu (GİK) Üyesi Burhanettin Kocamaz arasındaki kavga iyiden iyiye büyüyor. İlçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’de İl Kongresi için hazırlıklar başladı. Mevcut başkan Mehmet Dutar adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklarken kullandığı ‘Herkes nefsine hakim olmalı’ çıkışının Kocamaz’a göndermede bulunduğu iddia edildi.

DUTAR: “HERKES NEFSİNİ AYAKLAR ALTINA ALSIN”

Dutar adaylık açıklamasında, “Bu partide görev alan herkes küçük hesapları, hileyi ve fesadı bir kenara bırakacak. Makam mevki hırsını bir kenara bırakacak. İlçe kongrelerimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Kongrelerin kaybedeni yok aksine kazananı oldu. Kazanan İYİ Parti oldu. İl kongremizde yeniden il başkanlığına adayım. Neden yeniden aday olduğumun altını çizmek istiyorum, 13 ilçemizi ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde partimizin kurucuları ve partimize gönül veren insanlarla sohbet ettim. Benim için milletvekili olmak için il başkanlığını bırakıyor diye haberler yapıp dedikodular çıkarttılar. Türk Milletinin umudu olan bu siyasi hareket Anadolu kadar yüreği büyük bir kadının gözyaşları üzerine kurulmuş bu siyasi harekette hiç kimsenin nefis yapmaya hakkı yok. Herkes nefsini avucunun içine alıp sonra da ayaklarının altına alacak” ifadelerini kullanmıştı.

KOCAMAZ: “HAKARET VE KÜFÜRLERİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

İYİ Parti’deki siyasi çekişmelerle ilgili bir açıklama yapan Kocamaz ise, suhulet ve itidal çağrısında bulundu. Kocamaz, “Rabbim cümlemizi her türlü fitne fesat dedikodu gıybet ve iftira gibi bela ve musibetlerden korusun ve kollasın. Bildiğiniz gibi Mersin’de, ilçe kongrelerimiz tamamlandı, İl Kongresi süreci başladı. Ama bazı kendini bilmezlerin delege ve ilçe seçimlerinde olduğu gibi hiç bir İYİ Partiliye yakışmayacak şekildeki bizzat kendileri gibi düşünmeyen, aday ve delegelere sosyal medya üzerinden klavye kabadayılığı yaparak, küfür ve hakaret içeren paylaşımları devam ediyor. Bu tür davranışları kabul edebilmemiz mümkün olamaz” ifadelerini kullandı.

“İTİDAL ÇAĞRILARINDAN RAHATSIZ OLAN İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ VAR”

Bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde yapılan başvuruların ilçe ve il başkanlıkları tarafından ciddiye alınıp, işlem yapılmayınca bu edep dışı saldırıları yapanların saldırılarını halende sürdürdüğünü kaydeden Kocamaz, “Üzüntümüz odur ki, bu saldırıları yapanlar arasında ilçe ve il yöneticileri de var. Sevgili yol ve dava arkadaşlarım; Biz İYİ Parti olarak Ülke genelinde umut olmuş iken, Mersin’de ne gibi bir durumla karşı karşıyayız. Maalesef, bu konuda benim Mersin’in bir GİK Üyesi olarak iyi niyetle yaptığım suhulet ve itidal çağrılarımdan rahatsız olan il ve ilçe yöneticileri de var. Ve onlarda maalesef sanki başka Partililerle mücadele içinde imiş gibi bu olumsuzluklara tuz ve biber olmayı sürdürüyor. Halbuki sosyal medyada kullanılan üslupların, bırakın İYİ Partilileri siyasi rakip olarak gördüğümüz başka siyasi partililere dahi kullanılması kabul edilebilecek durum değil ve Biz İYİ Partililere yakışmaz” dedi.

“SOSYAL MEDYA KABADAYILIĞINI BIRAKIN”

“Bu nedenle kim ne kadar rahatsız olursa olsun, ben taşıdığım sorumluluk gereğince, gelen şikayetlerle ilgili olarak Yol Arkadaşlarımıza yapılan bu tür saldırılar nedeniyle itidal çağrılarıma devam edeceğim. Benim tek dileğim var. Sağlıklı ve demokratik kurallar çerçevesinde, hiç kimsenin üzülmediği sakin ve huzurlu, bayram havasında bir kongre süreci yaşayalım” ifadelerini kullanan Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Benim tek derdim, bir tek üyemizi dahi kaybetmeden, herkesin birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde, yalansız dolansız sonucunu herkesin saygıyla karşılayacağı, sonucunu herkesin içine sindirebileceği İYİ bir seçim olsun. Yapılacak seçimde hangi Arkadaşımız kazanırsa kazansın bu kongrenin kaybedeni olmayacak. Bu kongrenin tek kazananı İYİ Parti olacak. Netice de adayların hepsi bizim arkadaşlarımız. Birden fazla adayın çıkması ayrıca partimizin ne kadar büyüdüğünü ve ilgi odağı haline geldiğini gösteriyor. Bu durumdan rahatsızlık duymak yerine bilakis memnun olmalıyız. Bu nedenle herkesi bir kez daha sosyal medya kabadayılığını bırakıp, Partimizi büyütmek için çaba göstermeye ve herkese saygılı olmaya davet ediyorum.”

 
Anahtar Kelimeler:İYİ, Parti, Mersin’de, İl, Başkanı, Mehmet, Dutar, Genel, Kurul, İdare, Kurulu, ,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,88ms