Bugün - 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

İYİ Parti’de ipler gerildi

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Canciğer, Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal'a destek olmak için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mehmet Dutar’ın partiden kendisine muhalif isimleri tehdit ettiğini iddia eden Canciğer, “Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal’a destek olmak için adaylıktan çekildim” dedi. Öte yandan ilçeleri gezip 7 Ocak’ta yapılan il kongresi için destek isteyen mevcut İl Başkanı Mehmet Dutar ise yine Burhanettin Kocamaz’ı hedef alarak, “Kimse kendini teşkilatın üzerinde görmeyecek. Sizleri herkes tanıyacak. Herkes teşkilata saygı duyacak. Kimsenin konumu, koltuğu ve mevkisi beni ilgilendirmez. Kim olursa olsun teşkilatı tanıyacak. Benim verdiğim kavganın sebebi bu” dedi.

Siyaset Haberi - 26 Aralık 2022 Pazartesi - 14:12
İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Canciğer, Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal'a destek olmak için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mehmet Dutar’ın partiden kendisine muhalif isimleri tehdit ettiğini iddia eden Canciğer, “Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal’a destek olmak için adaylıktan çekildim” dedi. Öte yandan  ilçeleri gezip 7 Ocak’ta yapılan il kongresi için destek isteyen mevcut İl Başkanı Mehmet Dutar ise yine Burhanettin Kocamaz’ı hedef alarak, “Kimse kendini teşkilatın üzerinde görmeyecek. Sizleri herkes tanıyacak. Herkes teşkilata saygı duyacak. Kimsenin konumu, koltuğu ve mevkisi beni ilgilendirmez. Kim olursa olsun teşkilatı tanıyacak. Benim verdiğim kavganın sebebi bu” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Canciğer, Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal'a destek olmak için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mehmet Dutar’ın partiden kendisine muhalif isimleri tehdit ettiğini iddia eden Canciğer, “Mehmet Dutar’a karşı Fatih Ünal’a destek olmak için adaylıktan çekildim” dedi. Öte yandan  ilçeleri gezip 7 Ocak’ta yapılan il kongresi için destek isteyen mevcut İl Başkanı Mehmet Dutar ise yine Burhanettin Kocamaz’ı hedef alarak, “Kimse kendini teşkilatın üzerinde görmeyecek. Sizleri herkes tanıyacak. Herkes teşkilata saygı duyacak. Kimsenin konumu, koltuğu ve mevkisi beni ilgilendirmez. Kim olursa olsun teşkilatı tanıyacak. Benim verdiğim kavganın sebebi bu” dedi. 

İl başkanlığına bir kez daha adaylığını açıklayan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, ilçeleri gezip delegelerden seçimlerde destek istedi. Yapılan anketlerde Mersin’de birinci parti olduklarını öne süren Dutar, “Yapılan anketlere göre Mersin’de birinci partiyiz ve 4 milletvekilimiz garanti. Ancak biz daha fazlasını istiyoruz ve bunu 5 ya da 6’ya çıkarmak istiyoruz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde partimize sahip çıkalım. Mersin’de milletvekili adaylarını il ve ilçe teşkilatları belirleyecek. Bu mücadeleyi eğer sizler veriyorsanız o zaman milletvekili adayı olmak isteyenler önce sizin gönlünüzden geçecek. Kendi üyesinin gönlünden geçemeyen milletin de gönlünden geçemez. Teşkilatlar hiyerarşiyle yönetilir, her kafadan bir ses çıkmamalı. Herkes elini vicdanına koyarak konuşacak. Herkes teşkilatları tanıyacak. Kimse kendini teşkilatın üzerinde görmeyecek. Sizleri herkes tanıyacak. Herkes teşkilata saygı duyacak. Kimsenin konumu, koltuğu ve mevkisi beni ilgilendirmez. Kim olursa olsun teşkilatı tanıyacak. Benim verdiğim kavganın sebebi bu” ifadelerini kullandı. 

“PARTİDE İYİ NİYETLİLERLE KÖTÜ NİYETLİLER ARASINDA KAVGA VAR”

Mersin’de İYİ Parti’yi karıştırmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Dutar, “Gülnar’da çok güzel bir ilçe kongresi yaşadık ve bugün yarışan iki arkadaşımızda şuan yanımda oturuyoruz. Aslında bu fotoğraftan bile rahatsız olanlar var. Partinin birliği ve bütünlüğü dağılsın diye pusuda bekleyenler var. Dün bizimle olmayan ancak bugün bizdenmiş gibi yapanlar sosyal medyada hakaretler yağdırıyorlar. İl ve ilçe teşkilatlanmaları için dün ortada kimse yokken biz tüm tehditlere rağmen elimizi taşın altına koyduk. Şimdi İYİ Parti’nin Gülnar’da, Mut’ta ve Mersin’de büyüdüğünü görenler partiye sızmaya çalışıyor. Şuan İYİ Parti Mersin’de iyi niyetli olanlarla kötü niyetli olanlar arasında bir çekişme var. Eğer tekrardan İl başkanı seçilirsem bu kötü niyetli arkadaşlara izin vermeyeceğime söz veriyorum. Biz bu partiyi yolda bulmadık. Bu parti zor şartlarda kurduk, emek verdik hep birlikte. Zor şartlarda kurulan bu partiyi kişilerin nefsine yedirmeyeceğiz. Yol arkadaşlarımla birlikte bunu canımız pahasına önleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

“Son Gülnar İlçe Kongresi’nde benimle ilgili çok şey söylendi ve inanın çok üzüldüm. Gülnar’da seçilmiş ve ilçe başkanı var ve sonuna kadar da arkasındayım. Yalnız içimizde bizden gibi görünüp bize çelme takanlar var” şeklinde konuşan Dutar, “Bu fitneyi fesadı üreten arkadaşları biran önce tespit etmemiz lazım. İYİ Parti Gülnar’da önce genel seçimlerde birinci olacak sonra da yerel seçimlerde Gülnar Belediyesi’ni kazanacaktır. Gülnar Belediyesi’ne mutlaka güneş doğacak. Ama bunun için önce birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Birbirimize çelme takmaya gerek yok. Kaybedecek bir tane arkadaşımız yok. Kucaklarımızı açıp her gelen arkadaşımıza sarılacağız. Ama geçmiş hakkı olanlara saygı duyacağız ve onları unutmayacağız. Her gelen arkadaşımıza kapılarımız sonuna kadar açık” dedi.

“İYİ PARTİ’Yİ DİZAYN ETMEK İSTEYENLER VAR”

Gülnar’da ve Mersin’de İYİ Parti’yi dizayn etmek isteyenler olduğunu vurgulayan Dutar, “Biz göreve geldiğimiz de 6 ilçe teşkilatı kapalıydı. Mut ilçe teşkilatım kapalıydı ve eşyaları çatı katında duruyordu. Teşkilatın atanmış bir tane mahalle başkanı yoktu. Bir tane sandık görevlisi yoktu. Kadın Politikaları ve İl Gençlik Kolları başkanı yoktu. 2 milyonluk kentte sadece 5 bin 700 üyemiz vardı. Ancak biz geldik ve teşkilatları yeniden ayağa kaldırdık. Mersin’de bugün 790 mahallede mahalle başkanımız var. Bu partide kimsesizlerin duası var. Emeği çalınmışların hakkı var. Onca iftiraya uğramış genel başkanımızın gözyaşları var. O yüzden herkes nefsini ayaklarının altına alıp çiğneyecek. Hiç kimse küçük hesaplar peşinde konup partide ayrıştırma yapmasın. Teşkilatın içinden adam devşirmeye kalkmasın. Bu teşkilatın birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var. Birileri evinde rahat rahat yatarken biz eşimizle dostumuzla helalleşip adliyede bu partinin kuruluşu için imza attık. Bunu da her yerde söyleyeceğim bu benim hakkım. Hiç kimse makamı ve mevkiisini kullanıp teşkilatı yok saymaya kalkmasın. Herkes teşkilata saygı duyacak. Önce teşkilatın gönlünden geçeceksiniz. Herkes teşkilatı tanıyacak ve saygı duyacak. Benim kimseyle bir kavgam yok” dedi. Dutar konuşmasını, “Allah bizi anasını babasının malına çöküp, boynunda kravat, yakasında mendilli zübüklerden eylemesin” diyerek bitirdi.

 

 
Anahtar Kelimeler:İYİ, Parti, Mersin, İl, Başkanlığı, için, daha, önce, adaylığını, açıklayan, Mus,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,78ms