Bugün - 28 Nisan 2024 Pazar
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

KAVALCI, “FIRSATÇI DEĞİLİZ”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tarsus İdman Yurdu, Niğde Anadolu FK ve Sivas Belediyespor'un ligden çekilme talebinin reddedildiğini ifade ederek, “Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik" dedi. Büyükekşi’nin açıklamalarına tepki gösteren Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, “Sayın Büyükekşi, buradaki yapılan yardımlaşma ve dayanışmadan habersiz şekilde art niyetli bir düşünce ile açıklama yaptığını üzülerek düşünmekteyiz. 100 Yıllık camiamız zorluklar yaşıyor olsa da asla böylesine önemli bir olayı fırsatçılığa çevirecek değildir ve buna ihtiyacımızda yoktur” dedi.

Spor Haberi - 15 Şubat 2023 Çarşamba - 17:38
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tarsus İdman Yurdu, Niğde Anadolu FK ve Sivas Belediyespor'un  ligden çekilme talebinin reddedildiğini ifade ederek, “Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Büyükekşi, depremden etkilenen şehirlerin kulüpleri olan Adıyaman FK(2. Lig), Diyarbekirspor (2. Lig), Kahramanmaraşspor(3. Lig), Osmaniyespor(3. Lig), ve Malatya Arguvan SK(3. Lig)'nın ligden çekilme taleplerinin kabul edildiğini duyurdu. Depremin etkilediği 10 il dışındaki kulüplerin çekilme taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Büyükekşi; "Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik" dedi.

ŞANLIURFA VE AMED DEVAM EDECEK

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig takımlarıyla ilgili toplantıların ardından bugün de TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekipleri için toplandıklarını söyleyen Büyükekşi, "Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Kulüpler Birliği'yle yaptığımız toplantıda 3-4 Mart tarihleri arasında ligleri başlatma kararı almıştık. Bugün de aynı şekilde 2. ve 3. liglerin, 3-4 ya da 4-5 Mart tarihleri arasında başlamasında mutabık kaldık. Ligden çekilmek isteyen kulüplerimiz var. 2. Lig Kırmızı Grup'ta Adıyaman FK ve Diyarbekirspor ligden çekildi. İskenderunspor'un herhangi bir talebi olmadı. 2. Lig Beyaz Grup'tan Şanlıurfaspor ve Amed Sportif Faaliyetler lige devam edecekler. Aldığımız bir karar var. Devletimiz 10 ilde OHAL uygulaması ilan etti. Bu illerden gelen talepleri olumlu karşıladık. Bunun dışındaki taleplere karşı Kulüpler Birliği de aynı görüşü paylaşıyor. Liglerin son sıralarında yer alan kulüpler ve taleplerini reddettik. Bu şekildeki bir uygulama, birçok kulübü farklı düşünmeye sevk eder. Depremden zarar gören takımlarımıza bu imkanı verdik. Uygulama aynı olacak. Bu zamana kadar oynanan maçlar geçerli, aldıkları puanlar geçerli olacak. Bundan sonraki maçlarda 3-0 hükmen mağlup olacaklar ve küme düşmeyecekler. Kulüplerimiz ligden çekilmemiş gibi, bu zamana kadar alacakları parayı aldılar ve bundan sonra da alacaklar" ifadelerini kullandı.

 “TESİSLERİMİZİ DEPREMZEDELERE TAHSİS ETMEK İSTEDİK”

Kendilerine yönelik ‘Fırsatçı’ söylemlerine tepki gösteren Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, “6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonucunda 10 İlimiz depremden büyük bir ölçüde etkilenmiştir. 10 il dışında olmuş olsak da 10 il dışında depremi en çok hisseden ve yaşayan kentlerden birisiyiz. Bunun yanı sıra en çok depremzedeyi konuk eden de kentlerden biriyiz. Tüm depremzede yurttaşlarımıza kucak açtık. Altyapı tesislerimiz şu anda depremzede misafirlerimizi ağırlamakta, kulüp binamızı depremzede misafirlerimize açmak için çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda ligin geri kalanında affımızı isteyerek bu sezonu yardımlaşma ve dayanışma anlamında kendi adımıza sonuçlandırmak istediğimizi TFF’ye bildirdik. Sayın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 ilin dışında başvuru yapan takımları bir nevi fırsatçılık ile itham etti” ifadelerini kullandı.

“YIKIM ALMADIK AMA ÇOK ETKİLENDİK”

TFF Başkanı Büyükekşi’nin kendilerine Tarsus İdman Yurdu’nun düşme hattında olmasından ötürü böyle bir talebinin olduğunu ima eden bir konuşma yaptığını ifade eden Kavalcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Allah’ın izniyle biz bu ligden havlu atmış değiliz ve ligde kalmak adına son ana kadar mücadelemiz her anlamda devam edecektir. Asıl konu, Tarsus’u bilenler bilir Adana ile çok yakın olup Mersin’in de ilçesidir. Depremde büyük yıkımlar almadan en çok etkilenen de ilçedir. Sayın Büyükekşi, buradaki yapılan yardımlaşma ve dayanışmadan habersiz şekilde art niyetli bir düşünce ile açıklama yaptığını üzülerek düşünmekteyiz. 100 Yıllık camiamız zorluklar yaşıyor olsa da asla böylesine önemli bir olayı fırsatçılığa çevirecek değildir ve buna ihtiyacımızda yoktur. 6 Şubat’tan beri tek gündemimiz deprem olmuştur. Adana’dan, Hatay’dan Gaziantep’ten ve Kahramanmaraş’tan çoğunlukta olmak üzere gelen depremzedelere fayda sağlamanın yollarını düşünmek olmuştur. Tekrar belirtmek istiyorum; Fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz…” 

 
Anahtar Kelimeler:TFF, Başkanı, Mehmet, Büyükekşi, Tarsus, İdman, Yurdu, Niğde, Anadolu, FK, Sivas,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Spor Haberleri
Kutlu’dan MHP lideri Bahçeli’ye ziyaret
ADANA 1954 FK’DA SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE ELEK GETİRİLDİ
Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı

Inter Antrenörü Stefano Co, Erdemli ’de antrenmana katıldı
Inter Academy, Karadeniz’e açıldı
Mehmet Yüce’den kınama: “Şampiyonluğumuza gölge düşürülmüştür!”
ŞEYTAN ŞİLE’YE PATLADI!
Şeytan kritik virajda!
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,24ms