Bugün - 30 Nisan 2024 Salı
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin’e hayırlı olsun!

14 Mayıs 2023 Seçimlerine sayılı gün kala, AK Parti, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Mersin 1. sıradan aday gösterilirken, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç de, AK Parti listesinden Mersin 4. Sırada yer aldı. CHP’de ilk sıra Ali Mahir Başarır’ın olurken, İYİ Parti’de ise ilk sırayı Burhanettin Kocamaz aldı. Mersin’de Kürt açılımı yapan İYİ Parti ikinci sıraya Kürt Araştırmacı Yazar Aydın Enes Seydanlıoğlu’nu aday gösterdi. Yeşil ve Sol Parti’de ise Mersin birinci sıradan Av. Ali Bozan, ikinci sıradan ise Perihan Koca aday gösterildi.

Siyaset Haberi - 9 Nisan 2023 Pazar - 17:25
14 Mayıs 2023 Seçimlerine sayılı gün kala, AK Parti, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Mersin 1. sıradan aday gösterilirken, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç de, AK Parti listesinden Mersin 4. Sırada yer aldı. CHP’de ilk sıra Ali Mahir Başarır’ın olurken, İYİ Parti’de ise ilk sırayı Burhanettin Kocamaz aldı. Mersin’de Kürt açılımı yapan İYİ Parti ikinci sıraya Kürt Araştırmacı Yazar Aydın Enes Seydanlıoğlu’nu aday gösterdi. Yeşil ve Sol Parti’de ise Mersin birinci sıradan Av. Ali Bozan, ikinci sıradan ise Perihan Koca aday gösterildi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

14 Mayıs 2023 Seçimlerine sayılı gün kala, AK Parti, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı. Kıran kırana geçecek seçimlerde Mersin’de özellikle liste başı isimler dikkat çekti. Öte yandan kabinede yer alan bakanların da aday olacağı iller belli oldu.

16 KABİNE ÜYESİ MİLLETVEKİLİ ADAY OLDU

14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerde kabinedeki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy AK Parti listelerinde yer almadı. Böylelikle 16 kabine üyesi ise AK Parti’den aday oldu. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara 3. Bölge 1.sıra, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa 1. sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye 1. Sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara 2. Bölge 1. Sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1. Bölge 1.sıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya 1. Sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir 1. sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir 1. Bölge 1. Sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin 1. sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge 1. Sıra, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu 1. sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri 1. sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölge 1 sıra, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon, AK Parti’den aday oldu.

AK PARTİ MERSİN’DE 1. SIRA NEBATİ’NİN!

AK Parti Mersin’de listenin başına bakanı koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Mersin 1. sıradan aday gösterildi. İkinci sırada Ali Kıratlı, üçüncüsü sırada Sibel Söylemez ve dördüncü sırada ise HÜDA Par kontenjanından Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç yer aldı. İşte AK Parti Mersin Milletvekili listesi; “Nurettin Nebati, Ali Kıratlı, Sibel Söylemez, Faruk Dinç, Mehmet Akdoğan, Ali İhsan Gök, Serkan Tanrıkulu, Hakkı Meniz, Fatih Dölek, Mustafa Erim, Firdevs Aktürk, Halit Pekduran, Seçkin Taş…”

CHP’DE İLK SIRA BAŞARIR’IN

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından listeye son halini CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı Adayı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği milletvekili aday listesi, PM’nin onayına sunuldu. Millet İttifakı çatısı altında yer alan CHP ve İYİ Parti, kendi logolarıyla ve listeleriyle seçime katılacak. DP, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarını CHP listelerinden gösterdi. Saadet, DEVA Partili, Demokrat ve Gelecek Partili 40 adayın da bulunduğu milletvekili aday listesi gün içinde Yüksek Seçim Kurulu'na saat 15.00’da teslim edilecek. Öte yandan CHP Mersin milletvekili adayları belli oldu. CHP Mersin aday listesinde Deva Partisi adayı Mehmet Emin Ekmen’in de yer aldığı görüldü. İşte CHP Mersin milletvekili aday listesi şöyle; “1. Ali Mahir Başarır, 2. Gülcan Kış, 3. Mehmet Emin Ekmen (DEVA) 4. Talat Dinçer, 5. Hasan Ufuk Çakır, 6. Emre Yılmaz, 7. Nürsen Yücesoy Temizkan, 8. Leyla Serin Kırık, 9. Ahmet Yorgun, 10. Mehmet Gültekin Uğur, 11. Şerife Arıcı, 12. Güven Kocabıyık, 13. Neslihan Çelebi…”

CHP TABANININ LİSTE TEPKİSİ

Mersin listesinde ilk dörtte iki sağ kökenli adayın olması CHP tabanını isyan ettirdi. Özellikle yıllarca CHP’ye emek vermiş isimlerin liste dışı kalması Mersin’de CHP tabanını ayağa kaldırdı. Özellikle Mehmet Emin Ekmen ve Talat Dinçer isimlerine büyük tepki gösteren partililer, CHP’ye emek vereni, cefa çekeni, teşkilattan geleni, kitlesi olan, hedef olan, malı mülkünü ortaya koyan. İsimleri listeye dahi koyulmamasına tepkili. Milletvekili olacağına kesin gözüyle bakılan eski İl Başkanı Adil Aktay başta olmak üzere Nevin Zaimoğlu, Cavidan Demirağ, Semra Kabasakal, Sibel Gazi Tabel gibi Mersin'de CHP için mücadele eden tabanda sevilen sayılan kitlesi olan kadın adayların listede yer almayıp Gülcan Kış’ın ikinci sırada aday yapılması büyük hayal kırıklığı yaşattı. 

İYİ PARTİ’DE KÜRT AÇILIMI

İYİ Parti’de ise ilk 3 sırada olması beklenen Burhanettin Kocamaz ilk sırada, Ali Er ise üçüncü sırada listeden yer alırken, asıl sürpriz 2. Sırada yaşandı. İYİ Parti 2. Sıraya Aslen Muşlu olan mühendis ve araştırmacı yazar Aydın Enes Seydanlıoğlu’nu aday gösterdi. İYİ Parti Mersin Milletvekili sıralaması şöyle, “1- Burhanettin Kocamaz, 2- Aydın Enes Seydanlıoğlu, 3- Ali Er, 4- Esra Kahraman, 5- Özel Özel, 6- Mehmet Turgut, 7- Yüksel Çelik, 8- Esin Erkoç, 9-Ali Rıza Özdeniz, 10- Mehmet Türe, 11-Mehmet Yunus Seven, 12- Mustafa Ateş, 13-Hilal Usta…”  Listelerin açıklanmasının ardından bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de İYİ üyelerimizin teveccühleriyle 1. çıktığımız 28. Dönem Milletvekilliği sıralamamız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener in de takdiriyle kesinleşmiştir. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi. İYİ Parti Mersin 3. sıra Milletvekili Adayı Ali Er ise, “Ya Allah Bismillah. Listemiz hayırlı uğurlu olsun. Çok Çalışacağız, Birlikte Başaracağız. Millet, yollar, dağlar bizi bekler. Hazır mıyız arkadaşlar?” dedi.

YEŞİL SOL PARTİ’DE BİRİNCİ SIRA AVUKAT ALİ BOZAN’IN

Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları belli oldu. Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi. Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol) Partisi Mersin milletvekili adayları belirlendi. 2023 seçimleri Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili aday listesi şöyle: 1. Ali Bozan, 2. Perihan Koca, 3. Mustafa Türk, 4. Hamdiye Kırıcı, 5. Şerif Durmaz, 6. Hacı Bayram Kızartıcı, 7. Derman Tarancı, 8. Esra Ergüzeloğlu, 9. Muhammet Talat Şeker, 10.Ayşe Gül Temur, 11. Mehmet Şirin Kaya, 12.Nurettin Sönmez, 13. Mustafa Malgır…”

 
Anahtar Kelimeler:14, Mayıs, 2023, Seçimlerine, sayılı, gün, kala, AK, Parti, CHP, HDP, İYİ, Parti,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,92ms