Bugün - 30 Nisan 2024 Salı
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Önce ‘Mersin’ diyerek yola çıktım!

Mersin’den aldığı kültürel mirası geleceğin dünyası ile harmanlayarak teknoloji ve eğitimin bir arada olduğu bir eğitim sistemi ile bugün yurtiçinde ve yurt dışında Türk gençlerine destek vermenin, vatanıma ve milletime katkı sağlamanın haklı gururu içinde olduğunun altını çizen MHP 1. Mersin Milletvekili Adayı Levent Uysal, “Çocukluğum hoşgörü, birlik ve beraberliğin en önemli değer olarak kabul gördüğü harika bir Akdeniz şehri olan Mersin’de geçtiği için çok şanslıyım. Bugün sahip olduğum değerlerin tamamı Mersin kültürünün etkisiyle şekillendi. O yüzden siyasi hayatıma ‘Önce Mersin’ diyerek başladım” dedi.

Siyaset Haberi - 12 Nisan 2023 Çarşamba - 14:50
Mersin’den aldığı kültürel mirası geleceğin dünyası ile harmanlayarak teknoloji ve eğitimin bir arada olduğu bir eğitim sistemi ile bugün yurtiçinde ve yurt dışında Türk gençlerine destek vermenin, vatanıma ve milletime katkı sağlamanın haklı gururu içinde olduğunun altını çizen MHP 1. Mersin Milletvekili Adayı Levent Uysal, “Çocukluğum hoşgörü, birlik ve beraberliğin en önemli değer olarak kabul gördüğü harika bir Akdeniz şehri olan Mersin’de geçtiği için çok şanslıyım. Bugün sahip olduğum değerlerin tamamı Mersin kültürünün etkisiyle şekillendi. O yüzden siyasi hayatıma ‘Önce Mersin’ diyerek başladım” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için aday listesini ilk açıklayan siyasi parti olmuştu. Aday listesi belli olduktan sonra kolları sıvayan ve seçim çalışmalarına başlayan MHP Mersin Milletvekili Adayları, Mersin basınıyla iftarda bir araya geldi. Bir otelde gerçekleştirilen iftara; MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Tat ve MHP Mersin Milletvekili Adayları; Levent Uysal, Serdar Soydan, Mustafa Akın, Olcay Kılavuz, Mehmet Şahin, Kürşat Türker Ercan, Mustafa Yaşar, Kıvanç Derya, Zeynel Korkmaz, Ferda Er, Fatih Önge, Ali Arı, Ali Kaya katıldı.  MHP’nin milletvekili listesinin ilk sırasında yer alan Levent Uysal, Mersin’e borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi kurucusu olan Levent Uysal, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology Üniversitelerinde inovasyon üzerine çalışmalarda bulunan bir isim. 1968 Mersin'in Tarsus ilçesi Evci Köyü doğumlu olduğunu ve gençliğini Mersin’de geçirdiğini ve halen de Mersin’de ticaret yapmaya devam ettiğinin altını çizen MHP Mersin 1. Milletvekili Adayı Dr. Levent Uysal, “Önce Mersin” diyerek bu yola çıktığını ve Mersin’i hak ettiği yere taşımak için gönülden bir gayretle yola koyulduğunu söyledi.

“İYİ Kİ MERSİNLİYİM”

Çocukluğunun hoşgörü, birlik ve beraberliğin en önemli değer olarak kabul gördüğü harika bir Akdeniz şehri olan Mersin’de geçtiği için çok şanslı olduğunun altını çizen Uysal, “Bugün sahip olduğum değerlerin tamamı Mersin kültürünün etkisiyle şekillendi. Farklı dinlere ve inançlara mensup mahalle arkadaşlarımla aynı sofrada buluştuğumuz günlere dönüp baktığım da bir kez daha iyi ki Mersinliyim diyorum. Mahalle kültürü içinde kurduğum dostluklar hala benim için en kıymetli olanlardır. Ticaret hayatıma 6 yaşında dedemle birlikte sabah namazından sonra açtığımız Mersin Silifke Caddesi’nde bulunan züccaciye dükkanında öğrenmeye başladım. Çoğu zaman alaca karanlıkta hayata ‘Bismillah’ deyip başlarken gün doğmadan dükkanımızı açmanın ve alın terinin bol rızık getireceğini ilk kez dedemden öğrendim.  Mersin’de okuduğum yıllar, mezunu olmaktan gurur duyduğum okulum ve öğrencisi olmaktan gurur duyduğum değerli öğretmenlerim hayatımdaki çizgimi büyük ölçüde etkiledi. Mersin’den aldığım kültürel mirası geleceğin dünyası ile harmanlayarak teknoloji ve eğitimin bir arada olduğu bir eğitim sistemi ile bugün yurtiçinde ve yurt dışında Türk gençlerine destek vermenin, vatanıma ve milletime katkı sağlamanın haklı gururu içindeyim.  Mersin Dumlupınar Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Turizm İşletme Bölümü’nü kazandım. Çukurova Holding burslarından faydalanarak üniversiteyi bitirdim. 20 yıla yakın Çukurova Holdingde eğitimim sonrasında çalıştım. 2009 yılında bir vakıf kurdum. İsmi Nişantaşı Eğitim Vakfı, bu vakıf bir meslek yüksekokulu kurdu. Bu yüksekokulu hiçbir destek almadan tamamen ailemle birlikte alın terimle kurdum. 2012 yılında meslek yüksekokulu, üniversiteye dönüştü. 2023 yılındayız 50 bine yakın öğrencimiz var. Eğitimle ilgileniyoruz. Bunun yanında üniversitemizin tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi kurma konusunda çalışmalarımız var. Mersin’de de tarım işi yapıyoruz. Kendi köyüm olan Evci’de başta portakal olmak üzere tarım ürünleri yetiştiriyoruz. Yine ihracatla ilgili çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

“MERSİN’E HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI GETİRECEĞİZ”

Siyasi geçmişiyle ilgili bilgiler de veren Uysal, “Devletimiz ve milletimiz için her zaman ne gerekiyorsa onu yaptık. Ortaokuldan bu yana da bu davaya gönül verdik. Yaklaşık 25 yıldır tüm desteğimi MHP’ye veriyorum. Sayın genel başkanımızın emirleri doğrultusunda bugün buradayız, yarın neresini işaret ederse orada oluruz” dedi. Mersin’in çok önemli bir lojistik kent olduğunun altını çizen Uysal, “Bir yanda çok önemli bir limanımız var. Yine uluslararası bir havalimanımız yapılıyor. Bu kentte lojistiğin daha da önem kazanması için altyapı çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. İkincisi tarım yapıyoruz ama acaba verimli tarım yapabiliyor muyuz? Tarımda ürettiğimiz ürünleri gerçek değerinden satabiliyor muyuz? Bununla ilgili akıllı tarım çalışmaları gerçekleştireceğiz. İlk iş olarak tarıma el atacağız. Üçüncüsü ise turizmde istenilen yerde değiliz. Mersin’e yapılan turizm yatırımları yetersiz. Turizm girişimcilerinin burayı cazibe merkezi olarak görmesi için çalışmalar yapacağız. Yine Mersin’in tabiatında var olan hoşgörü ve kardeşliğini daha da pekiştirmek için çalışmalar yapacağız. Mersin’in Mersinliler tarafından yönetilip yaşanılabilir bir hale getirmek için elimizi taşın altına koyacağız. Mersin çok vergi verip ama karşılığını alamayan bir kent. Bu kente yatırımları çekmek için Mersinlilerin vekili ve sözcüsü olmak için Ankara’da merkezi hükümete daha çok baskı yapacağız” dedi.  MHP Mersin 2. Sıra Milletvekili Adayı Serdar Soydan ise, Mersin için hizmetkar olmak için yola çıktıklarını söyledi.

KILAVUZ: “MERSİN’DE TARİH YAZACAĞIZ”

MHP Mersin Milletvekili ve 4. Sıra Milletvekili Adayı Olcay Kılavuz, “Birbirinden çok değerli milletvekili adayı arkadaşım var. MHP, Türkiye’nin güvencesi ve sigortasıdır. Biz önce devletimiz ve milletimiz sonra partimiz ve biz diyoruz. Allah’ın izniyle Mersin’de tarihi bir zafer yaşayacağız. Türkiye’nin Cumhur İttifakına ihtiyacı var. Tüm sorunları çözecek olan Cumhur İttifakıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçilecektir ve biz MHP olarak Mersin tarihinin en çok oyunu alacağız” dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:Mersin’den, aldığı, kültürel, mirası, geleceğin, dünyası, harmanlayarak, teknolo,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,92ms