Bugün - 30 Nisan 2024 Salı
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA

Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı binlerce partili ve yüzlerce araç konvoyu coşkulu bir şekilde karşıladı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Çağlayan Selçuklar Mahallesi’nde düzenlenen seçim ofisi açılışındaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isterken muhalefeti de eleştirdi.

Siyaset Haberi - 30 Nisan 2023 Pazar - 20:50
Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı binlerce partili ve yüzlerce araç konvoyu coşkulu bir şekilde karşıladı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Çağlayan Selçuklar Mahallesi’nde düzenlenen seçim ofisi açılışındaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isterken muhalefeti de eleştirdi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler öncesi partisine destek olmak için Mersin’e gelen Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersinliler tarafından coşku ile karşılandı. Adana Havalimanında sevgi seli ile yüzlerce partili Bakan Çağlayan’ı karşılarken, Çağlayan da bu ilgi karşısında kayıtsız kalmadı. Tüm partililerle tek tek selamlaşan Bakan Çağlayan daha sonra Mersin’e doğru hareket etti. Mersin gişelerinde de yüzlerce araç konvoyu ve binlerce partilinin meşalelerle karşıladığı Bakan Çağlayan daha sonra Toroslar İlçe Örgütünün Selçuklar Mahallesi’nde düzenlediği seçim ofisi açılışına geçti. Burada kurbanlar kesilerek karşılanan Bakan Çağlayan miting şeklinde geçen Seçim Ofisi açılışında Mersinlilere seslenerek muhalefeti sert sözlerle eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.


MERSİN’İ ÇOK ÖZLEDİM
Milletvekilliği ve Ekonomi Bakanlığı döneminde Mersin’e duyduğu aidiyeti dile getiren Bakan çağlayan, “Bu kadar ilgi ve alaka karşısında birkez daha anladım ki, Mersin’i çok özlemişim. Mersin benim adeta bir Muş’lu olmama rağmen birinci Memleketim olmuş. 10 sene geçmiş aradan ilk defa meydanlardan konuşma yapıyorum. Dedim ki, ‘yahu neler söyleyeyim, ne anlatayım?’ Geçmişte çünkü meydan meydan Mersin’i, 13 ilçemizi karış karış gezdik. Vallahi sizin karşınıza gelince dilim açıldı, dilim! Allah sizleri var etsin! O zaman Mersin’de AK Parti’yi yüzde 32 oy alarak 1. Parti yapmıştık. Şimdi de sandıkları patlatarak bu başarının üzerine çıkmaya var mıyız.” diyerek Mersinlilere seslendi.


BİZ DİN DİL IRK AYRIMI YAPMADIK
Kandil’in ve Türkiye’deki siyasi uzantılarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak halinde olduğuna da değinen Çağlayan, “Şimdi bakın; diyorlar ki, biz, hani masanın altına birini saklamışlar ya? Hani geçen gün çıkıp dediler ya; ‘Cumhurbaşkanı adayımızı daha söylemedik, size söyleyeceğiz.’ Çok büyük sürpriz oldu bizim için! Kılıçdaroğlu’nun adayları olduğunu söylediler, bu yeşil, sol, sağ falan filan. HADEP; onların uzantıları. Ya onu zaten sizden evvel Kandil söyledi Kandil! Direk destek istedi. Siz damgayı yemişsiniz zaten. Kime hizmet edeceğiniz belli olmuş. Yoksa burada hep söyledik. Ben de bir Kürdüm, eski ülkücüyüm. Ama her zaman ülkemin birliği, beraberliği, bütünlüğü ile iftihar ettim. Allah, beni bu vatanda hayata getirdi. Cenabı Hak, beni bu ülkede, bu bayrak altında hayata getirdi. Allah’tan istediğim, bu bayrağın altında hayata gözlerimi yummaktır. Biz, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Sünni, Alevi ayırımı yapmadık” ifadelerini kullandı.


SİZLERE GÜVENİYORUM
“Ama evellallah bizim milletimiz, bizim insanımız, bizim Mersinlilerimiz, Toroslarımız; şunu bilsinler ki? Ne 17 Aralık’ta pabuç bıraktık, ne 15 Temmuz’da pabuç bıraktık. Ne de 14 Mayıs’ta pabuç bırakmayacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine, ölünceye kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Çağlayan, “Burada kaldı 2 hafta kardeşlerim. İki hafta sonra 14 Mayıs’ta Allah’ın izniyle oylarımızı, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza vererek, yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Sizler, bunu bize 2011’de gösterdiniz. Yüzde 32 oy aldık. Mersin’in birinci partisi olduk. Zaten AK Parti’ye birinci parti olmak yakışmaz mı? Tayyip Erdoğan’ın partisine, sizlerin olduğu partiye birinci olmak yakışmaz mı? Allah’a emanet olun! Allah yardımcımız olsun!” şeklinde konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:Ekonomi, Eski, Bakanı, 24, Dönem, Ak, Parti, Mersin, Milletvekili, Zafer, Çağlay,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Siyaset Haberleri
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”

Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Toroslar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı
“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Mersinimizi ziyareti Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katmıştır”
MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz: “Birlikte yönetmeye talibiz”
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,87ms