Bugün - 20 Nisan 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Raşit DOĞAN

Raşit DOĞAN - “SU FATURASI” SEÇER’İN AYAĞINA DOLANDI

“SU FATURASI” SEÇER’İN AYAĞINA DOLANDI
Yazı Tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe

Şu su faturaları mevzusu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in deyim yerindeyse ayağına dolandı, dolanıyor ve sanırım ciddi bir adım atılmazsa dolanmaya da devam edecek…

Yerel seçimlerin hemen ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 11 büyükşehiri alan CHP’deki rüzgarın etkisi tabii ki Mersin Büyükşehir için de geçerli oldu.

Yıllardır CHP tabanının özlediği bir hava esmeye başladı. Çok önemli bir fırsat geçti CHP’ye… Aslına bakarsanız bu hava İstabul ve Ankara sayesinde halihazırda esmeye devam ediyor.

Pandemi sürecini, geliştirdikleri sosyal projelerle çok iyi yönettikleri için memnuniyet algısı devam ediyor ve yeni sempatizanlar kazandıklarını da söylemek mümkün.

Mersin Büyükşehirin de aynı projelerle bu pandemi sürecini iyi yönettiğinden, siyaseten iyi puanlar topladığından da bahsetmek mümkün olacakken, şu ‘su faturaları’ mevzusu Mersin’de rüzgarın tersine dönmesine neden olmasa da durmasına sebep oldu sanki… Bir anlamda gölge düşürdü diyebiliriz sosyal projelere…

Mersin’in geneliyle ilgili durum böyle demiyorum ben. Bunun sebebini de bilmiyorum. Yani gelen fatura bazı noktalarda 2 aylık da olabilir. Pandemi sürecinde insanlar normalden çok daha fazla su kullanımı da yapmış olabilir. Orasını bilemem. Bunun yanında sayaç okuma yerine getirilen ortalama alma sürecinde yanlışlıklar da olmuş olabilir.

MESKİ Genel Müdürünün açıklamaları vardı mesela: Otomatik hesaplamada bir sıkıntı olabileceğinden bahsetmişti ve müracatlarda varsa yanlışlık düzeltilecek demişti.

Dediğim gibi nedenleri bilemiyorum. Gördüklerimden, söylenenlerden, yazılıp-çizilenlerden mütevellit bildiğim, çok fazla tepki var.

Vatandaş; sosyal medyada uzun zamandır yüksek bedel görünen faturalarını paylaşıyor, veryansın ediyor. MESKİ’ye çok fazla düzeltme müracatı yapıldığını biliyoruz.

Bunun yanında biz haberciler, belediye ile ilgili bir yardım haberi dahi yaptığımızda yüzlerce gelen yorumun yarısından fazlasında yine su faturalarından dem vuruyor takipçiler ve okuyucular…

Mersin siyasetinden konuşmak için bir şekilde bir araya gelen halkın çoğunluğu yine şu su faturası mevzusunu açıyor.

“Hala itirazlar sınırlı ve belli odaklar tarafından trolleme yapılıyor” gibi bir yaklaşım içerisinde ise belediye; hani zaman zaman ‘memnuniyet anketi’ yaptırılıyordu ya; çıksınlar sokağa sorsunlar anlayacaklardır.

SAYIN SEÇER’E ÖNERİMDİR

Birkaç gün evvel su faturalarının tahsilatının 3 ay ertelendiğini açıkladı Sayın Seçer ama bu pek karşılık bulmadı ve yine vatandaş ‘yüksek bedel’ karşılığını verdi.

“Askıda Fatura” aslında güzel ve etkili bir sosyal proje ama lokal kalacaktır, yeterli olmayacaktır tepkileri dindirmeye.

Naçizane önerilerimden biri yine 3 ay ertelensin tahsilatlar ama o 3 faturadan en az birinin silinmesini gündeminize alın.

Bunun yanında şu 10-12 ton kademeli hesaplama ve sonrasındaki kademe hesaplama sistemini yeniden gözden geçirin ve halkın yararına şekilde düzenlenmesi için mecliste çalışma başlatın.

Veyahut ekibinizle birlikte (bir çıkış noktası olabilecek) daha farklı proje(ler) geliştirin. Rahatlatın vatandaşı.

Yoksa bu ‘su faturası’ mevzusu daha çok karşınıza çıkacak. Hatta 3 ay sonra biriken borçların ödenmesi noktasında daha büyük sıkıntı yaşanacağı için daha hararetli tartışmaların yaşanmasına da sebep olacak.

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
ŞARLATAN
MESKİ’de ‘Sular Durulmuyor’, su duruyor
Akdeniz'de güzel şeyler oluyor
SCOOTER KRİZİ
Söz meclisten içeri
“SU FATURASI” SEÇER’İN AYAĞINA DOLANDI
Koronavirüs bize neler öğretti?
BAŞKAN GÜLTAK, ÖZEL HİSSETTİRİYOR
Böyle devam…
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,11ms