Bugün - 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Kızılay Mersin'de yaralar sarılana kadar nöbete devam edecek

Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, "Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre AFAD koordinasyonunda 26 çözüm ortağından birisi olarak Mersin Valiliğimiz başkanlığında kriz yönetimi toplantılarına katılarak üzerimize düşen görevleri en hızlı şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Sağlık Haberi - 5 Ağustos 2021 Perşembe - 11:40
Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse,
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, Mersin’deki 13 ilçenin Kızılay başkanlarıyla koordinasyon toplantısını Aydıncık’ta yaptı. Yangın afetinin başından itibaren yapılan işler ve bundan sonra yapılacakların görüşüldüğü koordinasyon toplantısında konuşan Muharrem Köse, "Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre AFAD koordinasyonunda 26 çözüm ortağından birisi olarak Valiliğimiz başkanlığında kriz yönetimi toplantılarına katılarak üzerimize düşen görevleri en hızlı şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

28 Temmuz'da, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde çıkan yangına ilk günden itibaren hem gündüz vardiyası hem de gece vardiyası şeklinde 24 saat üzerinden gönüllü desteğini sürdürdüklerini belirten Kızılay Mersin Şube Başkanı Köse, "Bu vardiyalarla afet noktalarında ihtiyaç duyulan beslenme hizmetini yerine getiren Kızılay Afet Bölge Müdürlüğümüz personeline, tüm ilçe başkanlarımıza ve toplamda 300 kişilik gönüllü grubumuza teşekkür ederim. Silifke Şubemizin kumanya üretimi yaptığı aşevi, Yeşilovacık ikram aracımız toplanma alanı ve Aydıncık Sahil Parktaki ikram aracımız toplanma alanı gönüllülerimizin yoğun olarak hizmet verdiği noktalar oldu. Kızılay Genel Merkez yöneticilerimiz Murat Ellialtı ve Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz afet bölgesine gelerek, birlikte sahada geçmiş olsun ziyaretleri yaptık. Yangından en fazla zarar gören mahallelere yapılan bu ziyaretlerde, yapabileceğimiz yardımları not aldık. Hediye ve ikramlarımızı sunduk" diye konuştu.

Muharrem Köse, "Yaraların sarılma sürecine girdiğimiz bu dönemde, hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarını, Kızılay olarak yapacağımız yardım içeriğini ve usulünü doğru tespit etmemiz için yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Bu vesileyle bağışta bulunacak vatandaşlarımızın bizimle irtibata geçmesini rica ediyorum. Kızılay olarak yangından zarar gören tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık ve bundan sonrada yapılacak işleri planladık. Bu çerçevede, yapılacak bağışların en etkili şekilde yerlerine ulaştırılmasında ihtiyaçlı bölgenin Kızılay yönetici ve görevlilerinin koordinasyonunu kurduk. Kızılay Kadın Komisyonumuzun afet bölgesinde 'Kızılay Anneleri' grubu ile ikramlık ve hediyeleri ile geçmiş olsun ziyaretlerini planladık" dedi.

Genç Kızılay gönüllülerinin de ziyaret ve aktiviteler düzenleyip afet bölgesinde insanların ve çevrenin yeniden toparlanması sürecinde farkındalık oluşturacağı belirten Köse, "Yine Genç Kızılay’ımız oluşturduğu ekiplerle Manavgat bölgesindeki yardım çalışmalarına katılmak üzere 8 Ağustos’ta yola çıkacaktır. İlk günden itibaren devletimizin tüm imkânlarıyla Sayın Valimiz Ali İhsan Su koordinasyonunda, yürüttüğü cansiperane mücadeleye, Mersin Kızılay ailesi olarak bizlerde gönüllü desteğimizle bir nebze olsun katkıda bulunmaya çalıştık. Ayrıca söndürme süreci boyunca devlet büyüklerimizin sürekli alanda ve destekleyici müdahaleleri, görevlerini fedakarca yapan tüm görevlilerde ve biz Kızılay gönüllülerinde motivasyon artışı açısından çok değerli oldu" şeklinde konuştu.

Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, "Bir başka değerli gördüğümüz husus ise, mahalle ziyaretlerimizde afetten zarar gören vatandaşlarımızın metaneti, çalışmalarımızı sabırla desteklemeleri ve yardım için kendilerini ziyarete gelenlere göstermiş oldukları kadirşinas ev sahipliği oldu. Böyle zor bir döneminde bile o güzel yüreğini ortaya koyan bu aziz milletimize ne kadar hizmet etsek azdır. Bu duygularla memleketimize milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" dedi.

 
Anahtar Kelimeler:Kızılay, Mersin, Şube, Başkanı, Muharrem, Köse, "Türkiye, Afet, Müdahale, Planın,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Sağlık Haberleri
Uzman psikologlar depremzedelerin yanında!
Dikkat! Bu virüsler çok yaygın!
Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”

Akdeniz’de “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Semineri”
Akdeniz’de çocuklara “Oyun Terapisi” hizmeti
Uzmanından kalp hastalarına uyarı ‘Soğuk havaya dikkat edin, önleminizi alın’
Şen: "Aile hekimliği Türkiye modeli iflas noktasında"
Mersin'de sağlık çalışanları maaş promosyonlarının yenilenmesini istiyor
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,82ms