Bugün - 29 Nisan 2024 Pazartesi
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Yazar Detayları

Şevket COŞKUN

Şevket COŞKUN - KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE

KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE
Yazı Tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Göreve geldiği 6 ayda  ne yaptıklarını anlattı. Aslında 6 ay genellikle projeleri hayata geçirmekle geçer ama Başkan Gültak, gördük ki bir hayli iş yapmış. En önemlisi de  kararları mecliste oy birliği ile almışlar. Gültak bu nedenle CHP ve HDP’li  meclis üyelerine defalarca teşekkür etti.

Başkan Gültak, Güneş Mahallesi’nde Pazar Sokağı’nın önceki durumuna seçimden 1 hafta önce  gittiği sırada isyan ettiğini belirterek, “Suyu çamuru gördüğümde o zaman söz vermiştim. İlk olarak orayı yaptım.. Örnek bir yer oldu” dedi.

Akdeniz Belediyesi gerçekten de bu kentin kalbi. Neredeyse tüm iş yerleri ve kentin önemli kurumları bu belediye sınırları içinde. Bu nedenle nüfusu gündüz gece diye ayırmak daha doğru olur. Gündüzleri nüfusu milyona yaklaşır. Bu nedenle yapılan hiçbir iş gözden kaçmaz. Hep göz önündedir.Mustafa Gültak il Başkanlığı sürecinde de enerjisi ile ışık veren ve Akdeniz’in sorunlarını bilen bir kişiydi. İktidarın gücünü de arkasına alarak bırakın Akdeniz’i, Mersin’i sorunlarından çözecek güçte bir Başkan.

Bunu da yaptığını, büyükşehir, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar demeden hareket ettiğini çözüm odaklı olduğunu anlattı.6 ay gibi bir sürede yaptığı sosyal yardımları sıraladı.  Gerçekten hiç te az değil bu çalışmalar. Ancak meclis toplantılarının mahallelerde, halk ile iç içe yapılmasını çok doğru buldum. Herkes belediyeye gelip sorununu anlatamaz ama ayağına gelen başkana kolaylıkla iletir.

Ben burada özellikle Çamlıbel projesi ve tabi Millet Bahçesi olayına değineceğim.

Mersin’in simge yerlerinden birisi olan eski Aşıklar Parkı’nı da içine  alan bölge şu anda ölü durumda. Başkan burası için Dünya Bankası’ndan 45 milyon lira kredi başvurusunda bulunmuş. İşte bu günlerde yapılan şenlik te az da olsa hareket getirmiş.

Millet Bahçesi yeri ise gerçekten önemli. Bir defa Tevfik Sırrı Gür Stadı ve eski kışlayı Hatıralardan söküp atamazsınız. Millet Bahçesi işte tam da oraya yapılıyor. 140 bin metre kare alan yapıyor bu proje. Bir de en önemlisi mimarlar Odası bu projeye dahil edilmiş. Kışla içinde Abdülhamit dönemine ait bir karakol bulunduğu ve bunun yaşatılacağı belirtildi. Bizimle paylaşılan proje tamamen yeşil bir alan olacak. Yapılan binalar da tek  katlı olacak. Eskiden Akdeniz Plajı olarak bilinen yerde Mersinliler denize girebilecek. Soyunma kabinleri ile tam bir plaj yapılması düşünülüyor. Şu anda proje bitmek üzere yakında başlanacak.

Görüler o ki, Akdiniz o soğuk yapısından kurtulacak ve parkları, yeşil alanları ve sosyal mekanları ile çok daha güzel olacak. Tabi şu Kasaplar Çarşısı ile Balıkçı Pazarı da mutlaka ele alınıp güzel bin proje ile Mersin’e kazandırılması gerekiyor.

 

sevket.coskun1@gmail.com

 
İletişim E-Posta: - Telefon:


 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu yazıya hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Yazıları

MEZİTLİ’DE SURİYELİLER
ÇOOOOK POLİTİĞİZ ÇOOOK…
KUMBUR HOCA
KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE
NARENCİYE ŞENLİKLE KENTİNE DÖNDÜ.
Diğer Yazarlar

TÜRKİYE'DE KİRACI OLMAK
MEVZUAT VE UYGULAYICILARI
GÖZÜNÜZÜ KAZANDAN AYIRMAYIN..!
İŞÇİ DOSTU BAŞKAN
Koronavirüs’te sınıfta kaldık Mersin!
SİVİL TOPLUM KURULUŞU TÜGEM’İN EMLAK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ NE SALDIRI
SİLİFKE CADDESİ'NDE MÜLTECİ BOLLUĞU
ROZETİN FENDİ MAZBATAYI YENDİ
İYİ FUTBOL VE ŞANS..
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 1,12ms